Sport
2023-12-09

körülményekhez képest körülményes volt a Loki

Két dolog miatt vagyok nagyon mérges, az elveszített MTK meccs után. Egyrészt mai napig nem tudtam meg mi az a bónusz, amit Dzsudzsák belengetett a ZTE derbit követően, második részben ez a plusz hozadék meg úgy látszik veszni fog. Nos, hogy emiatt miért én morgolódok, rejtély. A srácok nem igazán csinálnak ebből lelkiismereti kérdést.

Hallgattam a találkozó végeztével a nyilatkozatokat, és megint előjöttek a sablon dumák. Mint a múlt héten. Hogy az ellenfél szűken védekezett, a belső védők kemények voltak, a középpályán sok labdát veszítettünk. Ha ez így megy fejben, akkor miért nem jön elő a gyakorlatban? 
A szombati Hungária úton látottak, főleg az első fél órában bizakodóvá tettek. A labdabirtoklás majdnem 80-20 volt a DVSC javára. Csakhogy! A kékek kapusának, Demjénnek egyetlen egy alkalommal sem kellett védenie. Tessenek visszanézni. A két szélső hátvédünk minden alkalommal előretört, egészen az ellenfél tizenhatosáig, onnan pedig visszajátszották a labdát. A hazaiak találtak egy gólt a 34. percben, amikor egy, a hátvédről kijött felszabadítást Thiam, amolyan minden mindegy alapon rászúrta. Megpattant valakin - állítólag Németh Krisztiánon - Megyerinek esélye sem volt.
 
Szünet után hamar jött az egyenlítés, ekkor Ferenczi végre átívelt a hosszúra, Szécsi ráfejelte Antonovra, onnan pedig a hálóba. Ettől a pillanattól biztos voltam a Debrecen sikerében. Nem így lett. Megint jött a tili-toli, a határozatlanság. A vendéglátók megérezték a vér szagát, bátran merészkedtek előre. Valljuk meg, Bognár, Németh, nem egy esetben állította nehéz feladat elé Lagatorékat. Ennin ezer százalékos ziccerben még hibázott, hogy aztán hat perccel a vége előtt, a csereként beállt Stiber, egy pazar Bognár kereszt után jobbról, bal lábbal eltekerje a hosszú felsőbe. Megyerinek esélye sem volt.
A mérgem nehezen adom majd ki, lehet holnap is ezen bosszankodom. Nyerni kellett volna Kisvárdán és most, az MTK ellen is. A társaság a középmezőnybe csúszott vissza. Egy mérkőzés van még hátra, a jövő héten Kecskeméten. Most még ne tippeljünk. Egyenlőre emésszük meg ezt a puffadást okozó fiaskót.
A téli átigazolási időszakban - ha meglesz a rávaló - nem ártana egy-két gólerős focistát idecsábítani. Az sem gond, ha azok az UFÓ-k hozzák, akik nem viszik el Szocsiba Blagojevicset.
 
OTP Bank Liga 16. forduló:
MTK - DVSC 2-1 (1-0)
 
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2000 néző. Vezette: Bognár T.

MTK: Demjén – Varju, Kádár, Kocsis – Kata (Horváth, 74.), Végh, Thiam, Antonov – Bognár (Kosznovszky, 93.) – Ennin (Stieber, 74.), Németh K. (Spalek, 74.). Vezetőedző: Horváth Dávid.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Loncar (Tuboly, 62.). Manrique – Szécsi (Joao Oliviera, 82.), Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 88.) – Bárány (Majdevac, 82.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Thiam (33.), Stieber (83.), illetve Szécsi (50.).

Sárga lap: Lagator (57.), Manrique (76.).

Weisz György

Budapestet is érinti a Sepultura búcsúturnéja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek