Sport
2022-10-04

Ezüstérmet szerzett a DEAC frizbicsapata a Magyar Kupában

Szép eredményeket értek el a DEAC frizbicsapatai az Ultimate Frizbi Magyar Kupában. A férfiak mezőnyében második helyezést, a hölgyeknél negyedik helyezést szerzett az egyetemi gárda.

Október másodikán Budapesten zajlott az Ultimate Frizbi Magyar Kupa. A versenyen két női és hat férfi csapat vett részt. A DEAC FreeBees a férfiak mezőnyében egészen a döntőig menetelt, a női divízióban meg kellett elégednie a negyedik helyezéssel.

Csapatunk elsősorban koedukált felállásban szokott játszani, ám ezúttal a fiúk és lányok külön versenyeztek – mondta Rácz Árpád szakosztályvezető. A felállás tehát szokatlan volt, mégis nagy izgalmakkal vágtunk neki a budapesti útnak.

A női fronton több játékosunknak ez volt az első komolyabb szereplése, azért az elsődleges cél az volt, a csapat megszokja azt a helyzetet, hogy rajtuk múlik a meccs alakulása, és ezúttal nem számíthatnak arra, hogy a légharcokat vagy a hosszú dobásokat a fiúk majd megoldják. Bár egyik meccset sem sikerült megnyernünk, a játékosok mégis lelkesedve, motiváltan és nagyon jó hangulatban tértek haza. Az öröm abból a pozitív élményből fakadt, hogy igen erős ellenfelekkel farkasszemet nézve képesek voltunk megoldani nehéz játékhelyzeteket védekezésben és támadásban is. Biztos vagyok benne, hogy az egyéni teljesítményünk és önbizalmunk rengeteget fejlődött ezen a tornán.

A fiúk mezőnyében összességében tapasztaltabb csapatot állítottunk össze a kupára, de azért közöttük is akadt olyan sportolónk, aki a bajnokságban eddig kevesebb játéklehetőséghez jutott. A három lejátszott meccs mindegyike szorosan alakult, és a gárdának nemcsak az ellenféllel, hanem az erős széllel is meg kellett küzdenie. A sikeresen vett selejtező és elődöntő után a döntőben a Heroes volt az ellenfél. Sajnos a fináléban két meghatározó játékost is nélkülöznünk kellett sérülés miatt, de valószínűleg velük kiegészülve sem tudtuk volna felül múlni az ellenfelet. Büszkék lehetünk a második helyezésre. A megszerzett ezüst annak a megerősítése, hogy jó úton haladunk.

A DEAC elismerésre méltó eredményt ért el a Nemzeti Bajnokságban is, hiszen negyedik helyen fejezte be a 14 fordulós versenysorozatot. Azonban a szezonnak még nincs vége, hiszen a csapat az előttünk álló két hétvégén még két különböző versenyen lép pályára. A DEAC FreeBees-ért október 9-én a Magyar Liga Kupában, október 16-án pedig az Ultimate 4’s Liga zárófordulóján szoríthatunk.


Ultimate Frizbi Magyar Kupa 2022 meccseredmények:

női dívizió

DEAC FreeBees – Up&Fly 2-15

DEAC FreeBees – Budapest Heroes 5-14

 

férfi divízió

DEAC FreeBees – Up&Fly 11-7

DEAC FreeBees – OUT 14-10

DEAC FreeBees – Budapest Heroes 4:15

 

 

 

Fodorné Érsek Kitti

Négy pontot hoztunk haza

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek