Sport
2024-05-06

DEAC-kilométerek Ádinért

Sikerrel teljesítette a DEAC összes egysége a 18. UltraBalaton távját. Szombat délelőtt mindenki rendben befutott Balatonfüreden a 211 kilométeres tókerülő viadalon. A DE-dolgozókból álló két duó és a négyes csapat jótékonysági céllal vágott neki a távnak, Kneifel Ádin gyógyulásáért.

A 4 for DEAC nevű négyfős egység (Feczku Dóra, Gulyás-Dobos Mónika, Sólyom Kamilla, Szabó-Berki Csilla, valamint Kaposi Ádám kerékpáros kísérő) kicsit több mint 23 óra, a DEAC TerePáros (Mayerné Tóth Judit, Korpás István, valamint Lovas Zsolt kerékpáros kísérő) 27,5 óra, míg a SpeeDEAC (Sárkány Szilvia, Török-Tőzsér Judit, valamint Vetési Viktória kerékpáros kísérő) 24,5 óra alatt tette meg a távot. Utóbbi duó ezzel az eredménnyel kategóriájában (női páros) a nagyszerű 8. helyet szerezte meg.

Sárkány Szilvia, a SpeeDEAC tagja azt mondta: mindhárman végig remekül érezték magukat, még az erősen változékony időjárás ellenére is.

- Kiegyensúlyozottak voltunk, teljes volt az összhang a csapattagok között. A terveknek megfelelően sikerültek a váltások, még egy-egy rövid biztató ölelésre is jutott idő, mielőtt tovább engedtük a másikat. Problémamentesen vittük végig az egy kört és ennek megkoronázása a 8. helyezés is, amire nagyon büszkék vagyunk. Amikor megtudtuk, hogy mennyire elöl haladunk, az az utolsó szakaszokra plusz erőt adott és vitt előre bennünket. Úgy gondolom, hogy várakozáson felül teljesítettünk és mindenki átlépte a saját korlátait – értékelt a SpeeDEAC futója.

Korpás István, a DEAC UB-csapatának vezetője háláját fejezte ki az egyetemi klubnak a támogatásért, egyben sikeresnek értékelte az UltraBalaton hétvégéjét.

- A négyesben volt sérülés, de ügyesen átvettek egymástól bizonyos szakaszokat, és a csapat abszolút csapatként működött. Török-Tőzsér Judit, Sárkány Szilvi és Vetési Viki nagyon profin végigtolta, nagyon jó sebességgel. A 8. helyük pedig egy óriási eredmény ebben a mezőnyben. Mi Mayerné Tóth Judittal a szintidőre mentünk most és ezt teljesítettük is – összegzett a csapatvezető.

Az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány gyűjtéséhez az UltraBalaton szervezői is hozzájárultak, hiszen folyamatosan kommunikálták, hogy a DEAC futói a kisfiú gyógyulásáért, jótékonysági céllal teljesítik az emberpróbáló távot.

 

A megtett 633 kilométert a DEAC sportolói "eladják". Kilométereket venni továbbra is lehet az Együtt Ádin Kezét Fogva Alapítvány bankszámlaszámára utalva (10403428-50527076-84681003). Egy kilométer – minimum – 1300 forint. A jelige – és az utalás közleménye egyben – "DEAC-kilométerek Ádinért".

A klub tagjai mellett több egyetemi dolgozó is teljesítette a 211 kilométeres balatoni kört. Körtvélyessyné Molnár Klaudia az Oktatási Főigazgatóság, Orosz-Csatári Tímea, Takács Evelin és Vizler Vanda a Rektori-Kancellári Kabinet Rektori Hivatala, míg Zsoldos Róbert a Jogi Igazgatóság munkatársaként például egy közös, összesen 12 fős csapatban futotta le a távot.

Fotók: NN UltraBalaton és magánarchívum

 

Sajtóközpont - PKZs

Új típusú doktorképzés üzletemberek számára a Debreceni Egyetemen

Kitálalt a dolgozó

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek