Backstage
2023-12-09

Budapestet is érinti a Sepultura búcsúturnéja

Bejelentette búcsúturnéját a Sepultura, 2024. november 17-én Budapesten is fellépnek. Világkörüli turnéval ünnepli fennállásának negyvenedik születésnapját a Sepultura – amely egyben utolsó turnéjuk is lesz.

A zenekar egy hosszú közleményben számolt be döntésük okáról, megköszönték rajongóiknak a négy évtizedes támogatást, és elárulták azon tervüket, hogy a Celebrating Life Through Death turné negyven városában negyven dalt vesznek majd fel élőben, amit később egy válogatáslemezen fognak kiadni.

„A Sepultura elérkezett az út végére, és úgy döntött, hogy tudatos és tervezett halállal távozik. Negyven éves fennállásunkat hűséges rajongóinkkal együtt fogjuk ünnepelni a következő tizennyolc hónap során egy világkörüli búcsúturné keretében. A múlt és a jelen ünneplése lesz ez, egy utolsó alkalommal.

Négy évtizednyi hullámvölgyekkel tarkított időszak alatt, nyolcvan országot és számtalan különböző kultúrát meglátogatva lehetőséget kaptunk, hogy Brazília nagyköveteiként terjesszük a zenénket szerte a világban. Legutóbbi albumunk, a Quadra, karrierünk egyik csúcspontját jelentette, ezt követően pedig a SepulQuarta projekt segített át a pandémia nehéz időszakán. Most egyesítjük erőinket még egyszer, egy utolsó búcsúra, aminek mindannyian a részesei lehettek.

A 40 éves jubileumi turné során 40 különböző városban 40 élő számot veszünk fel, majd egy hatalmas összeállítást adunk ki a legjobb, legütősebb színpadi pillanatainkból.

Boldogok és nagyon hálásak vagyunk mindazért, aminek az elmúlt négy évtizedben tanúi lehettünk. Nagyszerű albumokat adtunk ki és felejthetetlen koncerteket játszottunk, barátságokat ápoltunk, találkoztunk idoljainkkal, hozzájárultunk ahhoz, hogy a brazil metál felkerüljön a világ térképére, így úgy érezzük, hogy a kötelességünket teljesítve távozhatunk a zenei életből.

Rajongóink a világ legjobbjai voltak, akik dicsérettel és kritikával támogattak minket, igényesek és intelligensek voltak, együtt nőttek a zenekarral, és mindig hűségesek voltak. Nélkületek mindez nem lett volna lehetséges. Ez az album és ez a turné nektek szól. Kedves SepulNation – szeretünk titeket és mindig is szeretni fogunk!

Az eutanázia a méltóságteljes halálhoz való jog. A jog, hogy szabadon dönthess az életed fölött – és afölött, hogy mikor halsz meg!”

A jelenleg Andreas Kissner, Derrick Green, Paulo Jr. és Eloy Casagrande felállásban működő Sepulturát a Cavalera testvérek, Max és Igor alapították a nyolcvanas évek elején, Brazíliában. A dél-amerikai thrash undergroundból azután sikerült kitörniük, hogy leszerződtek a Roadrunner Recordshoz, és 1989-ben kiadták a Beneath the Remains-t, amit később olyan ikonikus lemezek követtek, mint az Arise vagy a Roots.

SEPULTURA_flyer231208.jpg (600×314)

A bejelentéssel egyidőben a Sepultura nyilvánosságra hozta búcsúturnéjuk európai, latin-amerikai és brazil szakaszát: 2024. november 17-én Budapesten, a Barba Negrában lépnek fel a Jinjer, az Obituary és a Jesus Piece társaságában. A jegyek árusítása december 13-án 10 órakor indul, további részletek itt.

 

Ronaldo 1200. meccsét játszotta

körülményekhez képest körülményes volt a Loki

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek