Sport
2022-10-09

Pont nélkül zárt a Loki az Üllői úton

Érvényesült a papírforma, a Ferencváros mindkét félidőben betalált és otthon tartotta a pontokat.

A Honvéd ellen megszerezte második győzelmét a DVSC, melynek köszönhetően a 7. helyről várhatta a következő fordulót. Az viszont nem ígérkezett könnyűnek, ugyanis a bajnoki cím várományosának, a Ferencvárosnak az otthonában léptek pályára Bódiék. A zöld-fehérek elszenvedték első vereségüket a bajnokságban, ráadásul a kupameccsük sem sikerült túl fényesen. Várhatóan, hazai pályán szerették volna kiküszöbölni a csorbát.

A Loki szakvezetője a győztes csapaton ne változtass elvet vallva, a Honvéd elleni kezdőt küldte pályára. Hogy ez mennyire jó döntés, csak a meccs végén derült ki. Az nem kérdés, a párharc esélyese a Ferencváros volt, de a fociban bármi megtörténhet, ám már egy döntetlen is bravúrnak számított volna a Vasutastól.

Ahogy várható volt, a Fradi kezdett aktívabban, de az első lehetőség debreceni oldalon adódott, egy gyors támadás végén Babunski lövése szállt el a keresztléc fölött. Jött a hazai válasz, egy szabadrúgás után Gróf kapuja előtt alakult ki komolyabb helyzet, ám a Loki hálóőre lábbal tisztázott. Kiegyenlítődött a játék, a piros-fehérek egyre többször eljutottak az ellenfél tizenhatosáig, okozva néhány kellemetlen pillanatot a Fradi védelmének. A 11. percben, váratlanul megszerezte a vezetést a Ferencváros: Zachariassen szélről betett labdáját az üresen álló Vécsei lőtte 12 méterről a kapuba (1-0). Szécsi azonnal egalizálhatott volna, ám rosszul célzott, lövése a bal kapufa mellett méterekkel hagyta el a játékteret. Egy szélről érkező beadást Botka fejelt – szintén zavartalanul – közelről kapura, de Gróf könnyedén fogta a labdát. A hazaiak irányították a játékot, leginkább a debreceni térfélen tartózkodtak a felek, de a cívisvárosiak próbálták szűkíteni a területeket, tették ezt hatékonyan. Grófnak kellett ízelítőt adnia tudásából a 25. percben, előbb Traore, majd Knoester közeli próbálkozásánál akadt munkája, de megoldotta feladatát. Bár többet birtokolta a labdát a zöld-fehér alakulat, a játék képe alapján ekkor nem látszódott a több milliárdos különbség a felek között. A 33. percben egy fejes okozott némi riadalmat vendégoldalon, szerencsére a labda a jobb felső mellett centikkel mellé ment. Egyre jobban nyomtak a hazaiak, Bévárdi az utolsó pillanatban tudott csak menteni a tizenhatoson belül Traore elől. Beszorult a Vasutas a saját kapuja elé, volt bőven dolga a piros-fehérek védelmének, ám a gólok számában nem történt változás a félidő végéig.

Egy Gojak lövéssel indult a második játékrész, Grófnak kellett nyújtóznia, hogy szögletre tenyerelje a labdát. Továbbra is a Fradi játszott fölényben, a debreceniek csak pillanatokra tudták megtartani a labdát, hamar elhaltak támadási kísérleteik. Az 53. percben R. Mmaee lőtt közelről, de Gróf szögletre mentett. Pár perc múlva azonban már tehetetlen volt: R. Mmaee közeli lövését ugyan vetődve még hárította a Loki hálóőre, de a labda Zachariassaen elé pattan, aki az ötösről már nem hibázott (2-0). A Loki szakvezetője változtatott csapatán, Bévárdi és Bódi helyett Kusnyír és Kyziridis folytatta. A hazaiak irányították a játékot, de a hajdúságiak is eljutottak a Fradi tizenhatosáig, a 69. percben Dzsudzsák ívelt középre, érkezett Barát, ám a kapu fölé emelte a labdát. Két hatalmas Fradi helyzet marad kihasználatlanul, előbb Ferenczi, majd Gróf mentett Traore elől. Próbálkoztak a cívisvárosiak, de a támadásokból hiányzott az átütő erő, nem nagyon sikerült megbontani a zöld-fehérek védelmét. Kis híján szépített a Loki, egy kapu előtti kavarodás végén Charleston lőhetett, ám rosszul célzott, majd Sós fejesét kellett hatástalanítania Dibusznak. Dzsudzsák beadása után Baráth piszkálta közelről kapura a labdát, de a Fradi hálóőre a helyén volt. Ez volt a meccs utolsó momentuma, az eredmény nem változott, a Ferencváros magabiztos győzelmet aratott.

NB I 10. forduló

Ferencváros – DVSC: 2-0 (1-0)

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (Pászka 88’) – Esiti (Besis 56’), Vécsei (Henri 87’), Gojak (Sigér 82’), Zachariassen – Traore (Costa 82’), R. Mmaee

Vezetőedző: Stanislav Cherchesov

DVSC: Gróf – Bévárdi (Kusnyír 63’), Lagator, Deslandes (Charleston 7’), Ferenczi – Varga (Major 79’), Baráth, Bódi (Kyziridis 63’), Dzsudzsák, Szécsi – Babunski (Sós 63’)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Vécsei 11’, Zachariassen 58’

Fotó: NSO

Nem sikerült megállítani az éllovast

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek