Sport
2023-10-24

Érmek a csapatbajnokságról

A DEAC tornászai sikeres versenyzéssel zárták a 2023-as szezont.

Szombaton Budapesten, a központi tornacsarnokban rendezték a női II. osztályú csapatbajnokságot, amelyen a Bencze Barbara, Lajtai Tímea, Purguly Zsuzsanna, Dandé Csenge, Lakatos Léna és Nagy Lili alkotta DEAC a második helyen végezett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem mögött.

A lányok számos egyéni szép eredményt is elértek, hiszen Nagy Lili ugrásban, felemáskorláton talajon az első helyen végzett, összetettben pedig második lett, míg Dandé Csenge ugrásban bronzérmet szerzett.

– Sajnos a TF csapatát nem tudtuk legyőzni, minimális különbséggel a dobogó második fokán végeztünk csapatban – fogalmazott a DEAC női tornászainak edzője, Antal Mária. – A lányok magas szintű gyakorlatokat mutattak be, a verseny során végig segítették, biztatták egymást. Purguly Zsuzsi és Lajtai Tími az egyetem hallgatói, a többiek nagyrészt a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája tanulói. Ezzel a teljesítménnyel jó előjelekkel készülhetnek a soron következő diákolimpia versenyekre. A bajnokságban mutatott kiemelkedő teljesítmény miatt elgondolkodunk azon, hogy jövőre megpróbáljuk az I. osztályt, hiszen így egy csapatot alkothatnánk a válogatott Szilágyi Nikolettel – zárta Antal Mária.

Könnyű?Zenész ÉLETutak

Utazzon díjmentesen a kézilabda meccsre!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek