Sport
2023-05-21

A bronzérem múlik a DEAC győzelmén

A Békéscsaba II. elleni vasárnapi meccs lehet a pont az i betűn a DEAC csapatának.

Az idény utolsó fordulóját rendezik vasárnap az NB III. Keleti csoportjában, a 38. körben a DEAC a békéscsabaiak második együtteséhez látogat, május 21-én 17 órától. Az egyetemisták a harmadik helyen állnak, két ponttal megelőzve a DVSC II-t, tehát a cél, vagyis a bronzérem elérése szinte teljesítve, de természetesen a debreceni együttes nyerni megy az utolsó előtti, 19. helyezett csabaiakhoz.

A fekete-fehérek egyik pályaedzője, Spitzmüller István korábban játszott Csabán, nemrég pedig még a DEAC sikereiért a gyepen harcolt.

– Természetesen hiányzik valamelyest az aktív játék, de mivel kispályán játszani szoktam, így nem távolodtam el a futball ezen részétől sem. No, és persze akkor érzem azt, hogy jó lenne beszállni a DEAC-ba, amikor nem egészen úgy megy a játék, ahogyan szeretnénk – nevetett “Spici”, aki 2015 és 2017 között maga is játszott Békéscsabán, ám az első csapatban. – Nem mondhatnám, hogy különleges érzésekkel utazom majd el a békésiekhez, hiszen a második gárdájukkal találkozunk vasárnap. Én inkább a DEAC-ra koncentráálok, és arra, hogy nyerjünk. Vélhetően masszívan védekező házigazda vár ránk, amelynek a hátsó alakzatát nem lesz könnyű feltörnünk. Biztosan a kontrákra fektetik a hangsúlyt, nekünk az elejétől kezdve dominálnunk kell, és akkor elérhetjük a célunkat – fogalmazott az edző.

Az említett cél pedig a dobogó alsó foka. – Nyernünk kell, már csak azért is, hogy győzelemmel zárjuk a 2022/2023-as szezont – mondta Spitzmüller, aki nagyon nem szerette volna kivesézni az idényt. – Ez Sándor Tamás vezetőedző kompetenciája. Természetesen megvoltak az elmúlt egy évnek a nehézségei, de minden tőlünk telhetőt megtettünk, s ha úgy zárjuk a vasárnapi mérkőzést, ahogyan szeretnénk, jó szájízzel gondolhatunk vissza a szezonra.

NB III. Keleti csoport, 38. forduló
Békéscsaba 1912 Előre II.–DEAC
2023. 05. 21. (vasárnap), 17:00, Békéscsaba, Kórház utcai Stadion

Könnyűzene

Csuklóműtét vár a gólöröm közben megsérült Dzsudzsákra

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek