Sport
2021-11-06

Izgalmas DEAC-meccsek előtt

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata Győrben és Dunaújvárosban vendégszerepel a következő napokban, míg kosarasaink Oroszlányba, női röplabdázóink Egerbe utaznak. Futsalosaink, férfi röplabdázóink, labdarúgóink és rögbiseink itthon harcolnak majd a pontokért.

Jégkorong
Két idegenbeli találkozó vár a Debreceni Egyetem jégkorongcsapatára, amely pénteken 19 órakor Győrben az ETO, majd másnap 17 órakor Dunaújvárosban, a DAB ellen küzd az Erste Liga-pontokért.

Kosárlabda
Szombaton 18 órakor az Oroszlányi SE Lions otthonában vendégszerepel a DEAC kosárlabdacsapata az NB I A 9. fordulójában. Milenko Topics együttese legutóbb magabiztosan nyert a ZTE ellen, megszakítva ezzel egy hárommeccses nyeretlenségi sorozatot.

Futsal
Hétfőn este fél 7-kor a TFSE együttesét fogadja a Debreceni Egyetem férfi futsalcsapata a bajnokságban. A DESOK-ban rendezendő találkozó esélyese a hajdúsági alakulat, amely ebben a szezonban nyolc ponttal gyűjtött többet fővárosi riválisánál.

A címvédő női csapatunk is esélyesként várja a Tolna-Mözs gárdáját. Az NB I-es találkozót szombaton 18 órakor rendezik a DESOK-ban.

"A tolnaiakkal mindig rangadót szoktunk vívni, és ez így lesz most is – jentette ki a csapat vezére, Üveges Katalin. – Ellenfelünket az NB I egyik legerősebb alakulatának tartom, a keretét ügyes futsalosok alkotják. Ugyan a Budaörstől kikaptak, ennek ellenére ebből az eredményből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Az edzéseken mindenki nagy fordulatszámon pörög és ez bizakodásra adhat okot. A DESOK talaja szintén a mi malmunkra hajthatja a vizet, hiszen ez az ellenfélnek kissé idegen lesz. Tóth Nórit nemrég megműtötték, ő már kocoghat, ám rá még nem számíthatunk. Szerencsére Krascsenics Csilla a héten már velünk készült, így minden bizonnyal vállalja majd a játékot. Nyilván szép emlék a bajnoki cím, de már nem gondolok sokat a fináléra. Ez már egy új idény, és az erőviszonyok kicsit átalakultak a bajnokságban. Nálunk is történtek változások a keretben, az új lányok beépítése nem megy egyik pillanatról a másikra, ez egy időigényes folyamat” – hangsúlyozta Üveges Katalin.

Röplabda
Vasárnap 17 órakor a Kecskemét együttesét fogadják férfi röplabdázóink az Extraliga 4. fordulójában.

"Összeszedett játékkal felvehetjük a kesztyűt a kecskemétiekkel – kezdte a DEAC játékosa, Kiss Imre. – Nem szabad könnyű pontokat adni nekik, ha ezt el tudjuk kerülni, akkor szoros mérkőzést láthatnak a szurkolók. Bízom benne, hogy legalább a szettnyerés összejön, de a pontszerzésről sem tettünk le. Nyáron már találkoztunk velük egy felkészülési tornán, azon a meccsen biztató teljesítményt nyújtottunk. Azt nem szabad elfelejteni, hogy a nagy jövés-menés miatt akkor nem igazán voltak összeszokva, ebből a szempontból már kedvezőbb helyzetbe kerülhettek" - hangsúlyozta Kiss Imre.

Ugyanezen a napon a lányok Egerbe utaznak, ahol 14 órakor az EVSI ellen lépnek pályára az NB II-ben.

Labdarúgás
Zsinórban harmadik hazai mérkőzését játssza az NB III-ban a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata. Vasárnap 13 órakor az Újpest második együttese lesz az ellenfél a DEAC Sportcampuson.

Rögbi
Hosszabb idő után szombaton 13 órakor újra hazai környezetben játszanak a Debreceni Egyetem rögbisei, akik a Budapest Exiles RFC gárdáját látják vendégül. A találkozót a Böszörményi úti Campus füves pályáján rendezik.

További részletek

NyD

Jeremiás Gergő éhes és mérges Honvédra számít

Az igazság bajnokai

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek