Sport
2022-03-28

Jól halad a sérültek rehabilitációja

Ritkán tapasztalható pechszéria érte a DEAC-Tungsram együttesét a férfi kosárlabda bajnokság alapszakaszának utolsó fordulója előtt, hiszen egy héttel korábban még teljes kerettel tudtak kiállni Szombathelyen, de a Kecskemét elleni bajnokira már négy meghatározó játékos is kidőlt a sorból. A sérültek állapotáról Takács Dániellel a csapat gyógytornászával beszélgettünk.

A csütörtökön induló Zsíros Tibor Magyar Kupa előtt igencsak megszaporodtak a DEAC rehabilitációs stábjának feladatai, hiszen egy kezdőötösre való sérült játékos szenved kisebb sérülésekkel. -Az elmúlt hét valóban nagyon szerencsétlenül alakult a csapat számára, hiszen bár súlyos sérülést senki sem szenvedett, a különböző problémák egyszerre jelentkeztek. Thames játéka már az elmúlt hét elején is kérdéses volt, neki a talpában keletkezett egy gyulladás, ami ideális esetben két-három hét pihenővel jár. Kedden egy orvosi vizsgálat vár még rá, annak függvénye lesz, hogy pályára léphet-e csütörtökön. -kezdte a helyzetjelentést a rehabilitációs szakember.

A Debreceni Egyetem kulcsjátékosai közül Drenovac a mérkőzés előtti napokban belázasodott, de az állapota már sokat javult a hétvégén, s mivel több negatív COVID-tesztet is produkált, így ő minden bizonnyal Berényi Sándor rendelkezésére állhat a kupadöntőn. -A sérülésekkel bajlódók közül Hagins derékpanaszokkal küzd, folyamatosan monitorozzuk az állapotát, reméljük, hogy a szombati bajnokihoz hasonlóan ő is bevethető lesz. Tóth Ádám és Djordje Dzseletovics játéka viszont több, mint kérdéses, előbbinek a nagylábújja sérült, utóbbi pedig az egyik edzésen ráesett csapattársa lábára, és kifordult a bokája. Mindketten meg fognak próbálkozni az edzésekkel, egyelőre még kontakt nélkül, ha tudják is vállalni a játékot csütörtökön, százszázalékos állapotban biztosan egyikőjük sem lesz. -zárta szavait Takács Dániel.

Mint ismert, a március 31. és április 2. között a debreceni Főnix Arénában megrendezésre kerülő Zsíros Tibor Magyar Kupán a negyeddöntőjében az Alba Fehérvár lesz a DEAC-Tungsram ellenfele. Amennyiben Polyák Lászlóék sikerrel veszik a csütörtökön 15 óra 30 perctől kezdődő összecsapást, úgy másnap 15 órától a Falco-Szeged győztesével játszhatnak a döntőbe jutásért. A szombati bronzcsatára 17 órától kerül sor, míg az aranyérem sorsa a 19 óra 30 pertől kezdődő mérkőzésen dől majd el.

Hallgatói beszélgetések a modellváltásról

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek