Sport
2023-05-20

Fradi verve, 3. helyen a Lokomotív

Hátrányból fordítva, Babunski duplájával és Bódi góljával 11 év után nyert újra a DVSC az Üllői úton bajnoki mérkőzést és vette át a harmadig helyet.

Abban a tudatban léphettek pályára a Groupama Arénában Srdjan Blagojevic legényei, ha legyőzik a Ferencvárost, felépnek a dobogó harmadik fokára. Mivel a Puskás pénteken legyőzte a paksiakat, a felcsútiak álltak a 3. helyen, két ponttal megelőzve a debrecenieket. A zöld-fehérek viszont szerettek volna győzelemmel búcsúzni saját közönségüktől, ugyanis utoljára léptek pályára az idei sorozatban az Üllői úton.

A Loki szakvezetője több hely változtatott a Paks elleni csapaton, Dzsudzsák letöltve öt sárga miatti egymeccses eltiltását, ismét elfoglalta helyét a középpálya tengelyében. Varga Kevin ezúttal a kispadon kapott helyet, helyén Szécsi kezdett a bal szélen, míg belső védőként Lagatornak szavazott bizalmat a vezetőedző.

A debreceniek kezdték a mérkőzést, Erdős József jelére Babunski lábáról indult útjára a labda. Agilisabban kezdett a Vasutas, már saját térfelén letámadták a labdás játékost és nyertek több párharcot. Dzsudzsák szabadrúgása után az első lehetőség is vendégoldalon adódott, ám Szécsi fölé fejelt. Ahogy teltek a percek, a Fradi birtokolta inkább a labdát, többször is eljutottak Megyeri kapujáig, de a piros-fehérek védelme jól zárt. A 16. percben hatalmas helyzet adódott a hazaiak előtt: Megyeri akarta játékba hozni Lagatort, de Zachariassen lecsapott a labdára, majd passzolt R. Maaee-hoz, aki 11 méterről vette célba a kaput, de a Loki hálóőre javítva hibáját vetődve hárított. Válaszul Dzsudzsák tornáztatta meg Dibuszt, aki csak öklözni tudta a 21 méterről leadott életerős löketet. A 34. percben kényszerből változtatnia kellett a Loki szakvezetőjének, Megyeri maradt fekve a füvön, aki hosszas ápolás után nem tudta folytatni a játékot, hordágyon vitték le a pályáról, helyére Milosevic állt a gólvonalra. Ahogy újra indult a mérkőzés, Kusnyír adott be jobboldalról, a labda Kyziridist találta meg, aki mellé csúsztatta fejjel a játékszert. A kényszerű pauza után kiegyenlítődött a játék, ám a 42. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros: Pászka tört a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről a hosszú felsőbe tekert, Milosevicnek esélye sem volt hárítani (1-0). Szinte azonnal növelhette volna előnyét a fővárosi gárda, Lisztes hozta kihagyhatatlan helyzetbe Zachariassaent, aki senkitől sem zavartatva, három méterről csúnyán fölé vágta a labdát. Megzavarodott a hajdúságiak védelme, a zöldek könnyedén játszották át a hátsó alakzatot, Lisztes is közel állt a gólszerzéshez, ám 12 méterről mellé durrantott. A hosszabbítás 4. percében be is talált a Fradi, de Marquinhos lesen volt, így a játékvezető érvénytelenítette a gólt. A hátralévő időben az Üllői útiak birtokolták a labdát, ám újabb helyzetet nem lehetett feljegyezni, egygólos hazai vezetéssel ért véget az első játékrész.

A DVSC vezetőedzője két helyen változtatott szünetben, Kyziridist és Loncart lekapta a pályáról, helyettük Varga Kevin és Romanchuk állt be a második félidőre. A hazaiak kezdtek lendületesebben, de helyzetet nem tudtak kidolgozni, nem úgy a piros-fehérek: Ferenci lapos beadását Babunski próbálta kapura csúsztatni, ám Knoester jó ütemben lépett közbe. Hullámzó volt a játék, kicsit ketté szakadt a pálya, a csapatok labdaszerzések után egyből indították az elől lévőket, ám a kapusoknak ebben a periódusban nem akadt dolga. A menet közben Szécsit váltó Bódinak köszönhetően feljavult a Loki játéka, 63. percben pedig talpon volt a debreceni tábor: Babunski cselezte magát a tizenhatoson belülre és lőtte ki a jobb alsót (1-1). Négy minutummal később már a DVSC vezetett: Bódi indult meg a félpályától és hozta játékba jobb szélen Varga Kevint, aki egyből középre adott, Dibusz vetődve próbált hárítani, de Babunski lábára ütötte a labdát, a debreceni támadóról pedig a kapuban kötött ki a játékszer (1-2). És jöhetett a harmadik: Gojak szabálytalanul állította meg Manriquét a tizenhatoson belül, hosszas VAR vizsgálat után Erdős játékvezető a tizenegyespontra mutatott, Bódi pedig kíméletlen ítélet végrehajtónak bizonyult és lőtt a jobb alsóba (1-3). Próbált ritmust váltani és nyomást gyakorolni a Lokira a Ferencváros, de a cívisek előtt adódott hatalmas helyzet, Varga Kevin beadására Babunski érkezett, de lábáról a kapu mellé pattant a labda. Próbálkoztak a zöld-fehérek, de nem tudták áttörni a debreceni falat, az idő pedig fogyott, egyre inkább érett a Lokomotív győzelme. A hosszabbításban kapufáig ugyan eljutottak a fővárosiak, de az eredményen nem tudtak változtatni. 11 év után nyert ismét a DVSC az Üllői úton, a begyűjtött pontoknak köszönhetően pedig felléptek a dobogó harmadik fokára.

Labdarúgó NB I 32. forduló

Ferencváros – DVSC: 1-3 (1-0)

Ferencváros: Dibusz – Pászka (Tóth A. 84′), Botka, Knoester, Traoré – Zachariassen, Gojak (Kaján 84′), Marquinhos, Owusu – R. Mmaee, Lisztes (Sagal 68′)

Vezetőedző: Stanislav Cherchesov

DVSC: Megyeri (Milosevic 33’) – Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Loncar (Romanchuk 46′), Manrique – Szécsi (Bódi 61′), DzsudzsákOjediran 70′), Kyziridis (Varga K. 46′) – Babunski

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerzők: Pászka 42′ ill. Babunski 63′, 67′, Bódi 75′

KZT

Fotó: Ásztai Csaba

debsport.com

Elhunyt Lang Györgyi

Megdöntötte az országos csúcsot Senánszky Petra!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek