Sport
2023-04-02

Hármat vágva a Vasasnak tért vissza a győztes útra a Loki

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a DVSC, a másodikban pedig tovább nőtt az előny, bár szépített a Vasas, a vereséget nem kerülhették el az angyalföldiek.

A Kecskemét elleni vereség után volt ideje a debreceni szakmai stábnak, hogy rendezze a sorokat, ugyanis a válogatott mérkőzések miatt két hétig szünetelt a bajnokság. Hétvégén viszont ismét pontokért lépnek pályára a csapatok, a 25. forduló már pénteken kezdetét vette. A debreceni drukkereknek vasárnap estig kellett várniuk, hogy ismét pályán láthassák kedvenceiket. Ezen a játéknapon a sereghajtó Vasast fogadta a Nagyerdei Stadionban Srdjan Blagojevics legénysége.

A Loki szakvezetője ismét több helyen változtatott csapatán, felépülve sérüléséből, Kusnyír ismét elfoglalhatta helyét a védelem jobb oldalán, a tengelyben ezúttal a Romanchuk-Lagator kettősnek szavazott bizalmat, a sérült Babunski helyett pedig Mancét jelölte a kezdőbe.

Mindkét csapatnak kellettek a pontok, hiszen a DVSC zárkózhatott volna a dobogósokhoz, míg a Vasas az utolsó szalmaszálba kapaszkodva a kiesés elől menekült. Gyászszünettel előzte meg a kezdőrúgást, a csapatok és a szurkolók a DVSC egykori kiváló játékosára, a napokban 66 éves korábban elhuny Magyar Balázsra emlékeztek.

A vendégek kezdtek aktívabban, az első percekben az angyalföldiek birtokolták a labdát, ám az első helyzet debreceni oldalon adódott, a Vasas kapusának Szécsi lövését kellett védenie, majd Varga Kevin próbálkozását vágták ki a védők. A 6. percben szöglet után a teljesen magára hagyott Mance fejelhetett az ötösről, ám kezére pattant a labda, így oda lett a hatalmas lehetőség. A 10. minutumban Lagator ívelt Loncarhoz, a Loki középpályása mellel megszelídítette a labdát, majd 12 méterről félfordulatból lőtt, ám pont a kapus kezébe. Bár valamivel többet birtokolta a labdát a Vasas, a debreceniek futballoztak veszélyesebben, játékukban benne volt a gól. Bő negyedóra elteltével szabadrúgást végezhettek el a vendégek, Milosevic határozatlan volt a kijövetelnél, Otigba elé került a labda, aki viszont fölé lőtt.

Válaszul Varga Kevin vette célba 22 méterről a jobb alsót, Uramnak nyújtóznia kellett, hogy megóvja kapuját a góltól. A legnagyobb helyzet a Vasas előtt adódott a 23. percben: Romanchuk veszített labdát a tizenhatos előtt, Balogh köszönte és egyből lőtt, Milosevic már verve volt, de szerencsére Lagator a vonal előtt menteni tudott. A folytatásban kiegyenlített volt a játék, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, gól azonban hazai oldalon született a 36. percben: Dzsudzsák ugratta ki jobb oldalon Szécsit, aki belépve a tizenhatoson belülre Varga Kevinhez továbbított, a hazaiak szélsője pedig állítgatás nélkül lőtte laposan a labdát 14 méterről a kapuba (1-0). Kis idő elteltével majdnem egyenlítettek a hazaiak: Holender lövését a felső lécre tolta ujjheggyel Milosevic, a kipattanó az üresen álló Balogh elé került, aki csúnyán fölé vágta a labdát. Szerencsére az ex debreceni támadó nem fejjel próbálkozott. A 45. percben ismét talpon volt a hazai publikum: Varga Kevin passzolt Mancéhez, aki 16 méterről tekert jobbal a bal felsőbe (2-0). Egy Urblik kísérlet zárta az első félidőt, mely kétgólos Vasutas vezetéssel zárult.

Nyugodtabban kezdhette a második játékrészt a Loki, de nem lehetett hátradőlni, a Vasas játékában azért benne volt a gól. Ám az angyalföldiek azon reménye, hogy ponttal távozhatnak a Nagyerdei Stadionból, eloszlani látszott a 49. percben: Szécsi tálalt önzetlenül a hosszún érkező Varga Kevinhez, aki kíméletlenül vágta félmagasan a labdát a hálóba (3-0). A nagy előny birtokában magabiztosan játszottak a hazaiak, ám a piros-kékeknek az idő múlásával kockáztatniuk kellett. Az 59. percben a kiváló formában lévő Varga Kevin tekert 17 méterről kapura, de Uram fölé tolta a léc alá tartó labdát.

Élvezték a focit a piros-fehérek, szépen járt lábról-lábra a labda, majd gyors ritmusváltással egy-két húzásból már ott is voltak a Vasas kapuja előtt, ezekben az attakokban pedig benne volt az újabb gól. Próbálkoztak ugyan az angyalföldiek, de a DVSC védelmén nem találták a rést, még helyzetbe sem kerültek. Ám a 72. percben Manrique szabálytalanul állította meg a tizenhatoson belül Berczet, a játékvezető pedig habozás nélkül mutatott a büntetőpontra. A tizenegyest a sértett végezte el, higgadtan gurított a bal alsóba (3-1). Azt vártuk, vérszemet kapnak a vendégek, nagyobb iramot diktálnak ám ez elmarad. Azért majdnem közelebb zárkóztak, egy szélről érkező lapos beadás megpattan Loncaron, a labda majdnem a bal alsóban kötött ki, szerencsére Milosevic résen volt és lábban menteni tudott. A hátralévő időben uralta a játékot a Vasutas, esélye sem volt a további zárkózásra a Vasasnak, sőt Kyziridis majdnem megszerezte a Loki negyedik találatát, de Uram hatalmas bravúrral hárított. Ez volt a mérkőzés utolsó momentuma, a DVSC magabiztos játékkal gyűjtötte be a három pontot.

Labdarúgó NB I 25. forduló

DVSC – Vasas: 3-1 (2-0)

DVSC: Milosevic – Kusnyír, Romanchuk, Lagator, Ferenczi – Manrique (Dreskovic 76′), Loncar – Szécsi (Kyziridis 76′), Dzsudzsák (Bódi 88′), Varga K. (Sós 76′) – Mance (Bárány 81′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Vasas: Uram – Szivacski, Otigba, Iyunbor, Silye (Ódor 76′) – Berecz, Hidi P. (Sztojka 46’), Urblik (Hidi M. 63′), Hinora – Balogh N. (Cipf 46′), Holender (Zimonyi 67′)

Vezetőedző: Kondás Elemér

Gólszerzők: Varga K. 36’, 49′, Mance 45’ ill. Berecz 72′

Fotó: Ásztai Csaba

debsport.com

A Mission három éve várt koncertje az A38-on

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek