Sport
2020-06-02

Világbajnok védőt igazolt a DEAC jégkorong csapata

Elsősorban fiatal tehetségekre kívánja építeni a jövő szezont a DEAC, ezt bizonyítja, hogy ifi- és junior világbajnok védőt igazolt a jégkorong csapat. Kiss Roland az osztrák ifi- és junior bajnoki címe mellett korosztályos világbajnoki érmekkel is büszkélkedhet.

A védőjátékos 1999. április 17-én, Dunaújvárosban született. Serdülőként igazolt Székesfehérvárra és eddigi pályafutásának java részét is ott töltötte. Az U18-as csapatban már az első szezonban bajnoki címet szerzett az EBJL-ben. Részt vett a Divízió 1/B csoportos világbajnokságon is, ahonnan aranyéremmel a zsebében térhetett haza. Majd a a Divízió 1/A csoportos ifi, valamint a Divízió 1/B szintű junior vb-n újabb aranyérmet akasztottak a nyakába. Begyűjtött egy EBYSL bajnoki címet is. Összesen 128 találkozón lépett a jégre a magyar bázisú nemzetközi ligában, miközben 27 pontig jutott. Nemzetközi tapasztalata jelentős, a WSHL-ben lehúzott szezon mellett négy korosztályos vb-n ölthette magára a címeres mezt. 

Kiss Roland azt mondja, ismerősök és barátok közé jön Debrecenbe, ellenfélként gyakran találkoztak, és néhány korábbi csapattársa is itt hokizik, például Mazzag Dani és Sándor Flóri, akivel kicsi koruk óta a legjobb barátságban vannak. 

Debreceni felhívás Trianon 100. évfordulójára

Újabb sárga körök Debrecen utcáin

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek