MegMinden
2023-02-04

Miura Kazujosi

(nso.hu)

Megállíthatatlan az 55 éves csodacsatár.

A japán Miura Kazujosi 1986 óta nem áll le, a minap a portugál másodosztályú Oliveirense csapatához szerződött, története nyomán elmerültünk az „öreg futballisták” anekdotagyűjteményében – a magyar élvonal csúcstartója a 48 évesen bajnoki mérkőzést játszó Veréb György.

A napokban bejárta a hír a médiát, hogy újabb kanyart vett a világ legidősebb hivatásos labdarúgójának pályafutása, az 56. évét február 26-án betöltő Miura Kazujosi a portugál másodosztályú Oliveirense csapatához igazolt.

„A futballista olyan, mint a prostituált, mások szórakoztatására rombolja a testét” – idéztük évekkel ezelőtt hasonló témájú cikkünkben a kissé bárdolatlan bölcsességet, amelyet az örökifjú japán csatár példája nyomán most muszáj kiigazítani. Úgy tűnik ugyanis, hogy létezik olyan szerencsés szakmabeli, aki a sokadik kör után is képes megőrizni fizikai romlatlanságát. A 89 válogatott mérkőzésén 55 gólt szerző játékosnak ez a tizenötödik klubja, felnőttkarrierjét 1986-ban kezdte a brazil Santosban, a kilencvenes években megfordult a Genoa és a Dinamo Zagreb csapatánál, 2005 óta pedig – egy-egy japán, illetve ausztrál kölcsönidőszakot nem számítva – az első és a második liga között ingázó Jokohama FC igazolt támadója volt.

Az eredeti írást itt találja.

Mintegy 60 ezer háztartás volt szombaton délben áram nélkül Csehországban

Magyar hangja

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek