MegMinden
2023-02-04

Magyar hangja

(index.hu)

Kitört a szinkronbotrány, már Árpa Attila is beszállt.

A színész-producer a közösségi oldalán kissé értetlenkedve adott hangot annak, nem tudja, miért nem őt kérték fel, hogy szinkronizálja saját magát a Vienna Blood című külföldi sorozatban.

A brit BBC Two csatornán 2022 decemberében adták le a Vienna Blood, azaz Bécsi vér című angol sorozat harmadik évadának – amelyet többnyire hazánkban forgattak – utolsó részét, az epizódot azonban már szinkronizálták magyar nyelvre. A produkcióban több magyar is feltűnt, köztük Árpa Attila és Spilák Klára. Legutóbb a színész-producer fejezte ki elégedetlenségét az Instagram-oldalán azzal kapcsolatban, hogy nem őt kérték fel, szólaltassa meg a saját karakterét – a szériában egy epizód erejéig tűnik fel Slum Landlord szerepében.

Soha nem fogom megszokni, amikor egy külföldi sorozatban vagy filmben feltűnök, és nem a saját hangomon szólalok meg. Vicces érzés. De magyarul eddig mindig magamat szinkronizáltam, mindegy, hogy egy mondatot/tekercset vagy százat. Eddig. Nem tudom az okát, de a Vienna Blood című sorozatban valaki más szinkronizált engem. Magyarul. Fel sem hívtak

– írta közösségi oldalán Árpa.

Hasonló érzéseket válthattak ki a történtek a korábban a Barátok köztben és A tanárban feltűnő Spilák Klárában is, akit szintén nem kértek fel arra, szinkronizálja az általa eljátszott karaktert. Árpához hasonlóan neki is egy epizód erejéig szántak szerepet a Bécsi vérben, Fraulein Seidlt játszotta. A színésznő a Facebook-oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben megjegyezte, nem érti, miért nem merült fel a szinkronrendezőben, hogy őt kérje fel. 

Ha Sarah Jessica Parker, Robin Wright, Julianne Moore, és sorolhatnám tovább, magyar hangjaként megszólalhatok, akkor talán saját magam szinkronja is lehettem volna

– fejtette ki.

Árpa Attila és Spilák Klára mellett egyébként már legalább egy tucat magyar tűnt fel a Frank Tallis könyvei alapján készült angol krimi egyes évadaiban, köztük Oroszlán Szonja, Magyar Éva, Inotay Ákos, Bárány Virág, Schmidt Sára, Bach Zsófia, Adorjáni Bálint és Végh Péter.

Az eredeti írást itt találja.

Miura Kazujosi

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek