Sport
2024-04-04

A DEAC dartsosa ismét utazhat az Eb-re

Az egyetemi klub dartsosa, Incze Viktória ismét ott lesz a benidormi kontinensbajnokságon.

Immáron másodszor vesz részt a magyar női válogatott tagjaként soft Európa-bajnokságon a DEAC Darts versenyzője, Incze Viktória, aki június 8–14. között mutathatja meg tudását a spanyolországi Benidormban. Ahhoz, hogy mára ilyen szinten művelje a “nyilazást” az ifjú hölgy, kellett az otthoni példa is.

– A fiútestvérem érdeme, hogy elkezdtem dartsozni – elevenítette fel a kezdeteket Viki. – Egyedül játszott otthon, és gondoltam, beszállok, majd egyszer elkísértem egy versenyre. Megfogott a közeg, jó élmények értek, megnyertem az első meccsemet, így kikötöttem a sportág mellett. Mind több mérkőzésen győztem, egyre több barátot szereztem, s ráéreztem a versenyzés ízére. Nincs nagy önbizalmam, de a többiek mondogatták, hogy higgyek magamban. A soft dartsban már tavaly is kaptam meghívót a válogatottba, de ez az az év, amelyet úgy sikerült elkezdenem, ahogyan szerettem volna. A versenytáv felénél dobogós helyen állok, s ha ezt megtartom, elégedett leszek. Az elmúlt esztendőben is végeztem már dobogón, tavaly a steel szakágban megnyertük a női csapatbajnokságot, tehát szépen jöttek az elmúlt időszakban a jó eredmények – fogalmazott a sportoló.

S hogy mi várható a 2024-es Európa-bajnokságon?

– Tavaly már részt vettem az Eb-n, s akkor megfogalmazódott bennem, hogy idén is szeretnék ott lenni a válogatott tagjai között. Legutóbb is több versenyszámban indítottak bennünket: csapatban, párosban, vegyes párosban, krikettben, egyéniben és TriTeam-ben is. Tavaly is sorozatterheléses volt a viadal, és idén is ez vár ránk. Nagyon bízom a csapatunkban, képesek lehetünk érmet nyerni – vélekedett az esélyekről Incze Viktória.

Fecskeváró odúkihelyezés és faültetés: a Zöld Kódex újabb eleme valósul meg Józsán

Harminc éve nincs közöttönk Kurt Cobain

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek