Sport
2024-01-05

Sima lett a Duna Aszfalt

Jól indult, a 2024-es esztendő a DEAC férfi kosarasai számára. A bajnokságban idegenbeli sikerrel zárták az óévet, hogy az újban, szintén nem hazai parkettán gyarapítsák pontjaik számát. Az oroszlányi örömöt követően, a Kecskemét - fő támogatójuk a Duna Aszfalt - sem tudta megállítani a Mandic legénységet.

 Ezzel a győzelemmel, ha a riválisok szombaton és vasárnap a debreceniek számára kedvezően pattogtatnak, a DEAC feljöhet akár a negyedik helyre is. És ez már szemre sokkal tetszetősebb, mint anno december elején.
 
A Bács vármegyeieket az a Sztojan Ivkovics készíti fel néhány hónapja, aki nemrég még a magyar nemzeti csapatot dirigálta. A meccs előtt megemlítette, hogy a Debrecen az egyik legmeghatározóbb csapat a mezőnyben. Dícsérte a gazdálkodást, a játékosok foglalkoztatottságát, meg úgy általában mindent. Mi ezt úgy fogtuk fel, mint a Lidl trappistáját, amit könnyen ki lehet ébnekelni az ember szájából. Szerencsére Drenovacék másként értékelték a "bókokat".
Meglepetés ötös fogattal mindított a hajdúsági gárda. Garamvölgyi-Mócsán-Neuwirth-Buljevic és Edwin sorakozott a kezdőben. Fej-fej mellett dobáltak a gárdák. Hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek, különösebben egyik egylet sem tudott ellépni a másiktól.
A minimális pihenőt követően érkezett a DEAC-ba Tadic, aki rögtön egy triplával villant. Gyarapította a statisztikát Williamson és Drenovac is, a hazaiaknál Lukovic dobott egy kettest, de Tadic ismét villant kintről. Ivkovics azonnal időt kért. Nem nagyon használt a szép szó, mert időközben tízre növelte a különbséget az egyetemi sereg. Tadic berámolt még egy hármast, erre mérgéből Lukovic is hasonlót. A szünetre így is nyolc pontos debreceni vezetésnek szólt a duda.
Kicsit öltözői hangulat uralkodott a harmadik negyed elején a vendégeknél. Az Aszfalt egy kilenc nullás rohammal zárkózott, mindössze egyre zsugorodott Edwinék fórja. Aztán valaki szólhatott nekik, hogy megy a derbi, mert Tadic újra kívülről gyűrűzött, a fiatal, és rendkívüli jövő előtt álló Hőgye is hasonlót produkált - kétszer is! -, azonnal 47-58 lett hazai szempontból. Érkezett azonban az a Wittmann, akire mindig, mindenhol oda kell figyelni. Őt illik távol tartani a kosaraktól, még az ABC-ben is, mert rögtön teletömi. Most csinált egymaga egy 8-0-át, emiatt a befejező tíz percet mindössze öt pontos előnnyel kezdte a DEAC.
És innen már nem volt visszaút a hazaiaknak. A fekete-fehérek őrizték az előnyt, a Kecskemét játékát ügyesen és taktikusan lassították, maguk pedig a biztosra hajtottak. A végeredmény hat pontos hajdúsági siker. Két idegenbeli meccs, két győzelem. Gratula a srácoknak. Jövő szombaton érkezik a jelenlegi harmadik Szolnok, várhatóan sok drukkerrel a hátuk mögött. Van miért visszavágni a fiúknak. Meg a tabella sem festene rosszul egy újabb diadal után.
 
Férfi kosárlabda bajnokság NBI/A csoport 15. forduló
Duna Aszfalt-DTHK Kecskemét - DEAC: 84-90 (20-19, 13-22, 24-21, 28-28)
 
Legjobb dobók: Lukovic 18, Wittmann 17, Bogues 15, illetve Mócsán 19, Buljevic 14, Tadic 13.
 
Weisz György

Igazi koncertdömping várható itthon 2024-ben is

Ónos esőre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat vasárnap

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek