Sport
2024-01-27

Unikális győzelem, az Universitas Pécs ellen

Jó lett volna, ha a DEAC férfi kosárlabda együttese elkerüli a DVSC-FTC női kézilabda találkozót. Mindkét rangadót egyidőben rendezték, így Mócsánék meccsén valamivel kevesebben ültek a lelátókon a megszokottnál. Pedig izgalom akadt az Oláh Gábor utcában is.

Mindkét csapat a hétközben Magyar Kupa derbin vett részt idegenben. A baranyaiak jöttek ki jobban a fordulóból, mert túljutottak a Zalakerámián. A Mandic együttes otthagyta a fogát Szolnokon. Ezt amolyan papírforma eredményként is felfoghatjuk, leszámítva a kritikán aluli bírói trió "munkáját". A debreceniek nagyon fogadkoztak, hiszen kissé arcpirító vereséget szenvedtek ősszel az újonc otthonában.
 
Aztán  az első húsz percben semmi nem jött össze. Többször megremegtek a kezek hazai oldalon, a kinti dobások sem ültek. A nézőtérről úgy tűnt, fizikálisan jobbak a pécsiek. Nem is csoda, hogy a szünetre nyolc pontos előnnyel a vendégek masírozhattak az öltözőbe.
A második játékrészben kizárólag a légiósok uralták a palánkok alatti területet a vendégeknél. Az NKA fiataljait pihentette Goran Tadic edző. És ez - hazai szempontból - volt jó húzás. Az Universitas idősebb "hallgatói" fáradni látszottak, Drenovacék pedig elkapták a fonalat. Igaz vezetett a Pécs már tizenkettővel is, de a befejező tíz percért vastaps illeti a DEAC legénységét. Először kiegyenlítettek, majd az utolsó három percben egyenlő állás után állva hagyták a délieket. Jogos volt a nézőtéri ováció, a hét pontos hajdúsági siker után. 37 percig senki sem gondolta volna. Ezzel a győzelemmel a DEAC a negyedik helyet foglalja el a tabellán, ugyanannyi pontja van, mint az előtte álló, jelenleg dobogós Szolnoknak. És ez több, mint szívmelengető!
 
Férfi kosárlabda NBI/A csoport 18. forduló:
DEAC - NKA Universitas Pécs 85-78 ( 17-20, 17-22, 25-22, 26-14)
 
Legjobb dobók: Drenovac 19, Mócsán 19, Edwin 17, illetve Durmo 20, Walker 20, Manjgafic 14.
 
Weisz György

Meglepi, ha a Loki a Fradit meglepi

Mellékszereplők a 8. Magyar Filmszüreten!

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek