Sport
2024-03-09

Final forrtak az indulatok

A bronzért játszhatnak a DVSC SCHAEFFLER játékosai vasárnap délután, a Magyar Kupa küzdelmei során. Mindössze egyetlen találattal maradtak alul azzal a Győrrel szemben, amelyik együttes immáron sorozatban, huszadik alkalommal játszik finálét ebben a küzdelemben.

Minden bizonnyal ártatlan a Magyar Kézilabda Szövetség abban, hogy elkerülte egymást a négy között a Ferencváros, és az ETO. A közjegyző előtt lebonyolított sorsolás után e tisztaság, a becsületesség nem kétséges. Mint ahogy az sem, hogy a kisalföldiek szinte hazai pályán küzdhetnek, hiszen alig negyven kilométerre van székhelyüktől, a Final Fournak otthont adó Tatabánya.
 
Négy olyan együttes került össze az egykori bányász központban, amelyek még mindannyian érdekeltek az európai kupák sorozatában. Három BL, és egy EL résztvevő nézhetett farkasszemet egymással. A Debrecen egy hónapja, a Bajnokok Ligájában, utolsó másodperces találattal verte a Győrt. Akkor, azon az estén Veronica Kristiansen nagy szerepet játszott abban, hogy a Loki legjobbját a meccs után műteni kellett, és egy évet kénytelen kihagyni.
 
A nagy darab, északi átlövő most, ezen a szombat délutánon sem kímélt senkit. Igaz önmagát sem. Ment, mint a Zalaegerszegen gyártott tankok egyike, szórta a gólokat, nem is nagyoin sikerült megállítani. Pedig a derbi úgy indult, hogy két perc után, akár le is fújhatták volna. Ekkor kettővel vezetett a piros-fehér társaság. Aztán eggyel feljebb kapcsoltak Oftedalék, és azonnal egyenlítettek. A 12. percben vezetett először az Audi két találattal, majd utána rögtön hárommal. 10-10-re még feljött a hajdúsági gárda, de a félidő hajráját behúzta az ETO.
 
Szünet után látszott, hogy a zöldek csak arra törekednek, nehogy vérszemet kapjanak a túloldalt. Valamelyest lassítottak a tempón, kapujukban Toft is elkapta a fonalat, meg a labdákat, és elmentek öttel. Aztán a DVSC - ahogy már nemegyszer bizonyították a lányok - olyan minden mindegy alapon kezdett kézilabdázni. Ez azt eredményezte, hogy az 55. percben egynelítettek Kácsorék, majd két és fél minutummal a vége előtt a vezetést is átvették. Sajnos nem sikerült az ismételt bravúr, a Győr a beállós játékával két, gyors találattal, 29-28-ra vitte a meccset, ami nekik a döntőt, nekünk pedig - a mieink számára - a vastapsot jelenti.
 
Az idei célok megvalósulni látszanak, sőt kicsit előrébb is jár a csapat a tervezettnél. Vasárnap bronz rangadó, hogy jövő héten, 17-én, délután kettőkor jöjjön a BL nyolcaddöntő, a háromszoros győztes norvég Vipers ellen. Ahol minden lehetséges. Mert ha a Győr izzadt, akkor az északi hideglelősek ellen a verejtékezés nekik szokatlan lehet majd.
 
Török Bódog Magyar Kupa, női kézilabda elődöntő:
Győri Audi ETO - DVSC SCHAEFFLER 29-28 (16-12)
 
Weisz György 

Sportszerviz

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek