Sport
2022-05-04

Közel járt a csodához a Villarreal, de a Liverpool az első döntős

Unai Emery csapata a Cerámicában egy félidő alatt ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett hátrányát, de a szünet után ritmust váltott a Liverpool.

Tovább írta volna tündérmeséjét a Villarreal kedd este, a Sárga Tengeralattjárónak kétgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia ahhoz, hogy története során először döntőt játszhasson a Bajnokok Ligájában. Unai Emery együttese az Anfielden nem tudta megnehezíteni az esélyesebb Liverpool dolgát, ezúttal azonban a Cerámica páratlan atmoszférájában máshogy alakult a játék képe.

Három perc sem kellett ugyanis a sokak által már leírt Villarrealnak, hogy egy gólra csökkentse hátrányát, Étienne Capoue visszakészítését az egy hete még csereként pályára lépő, ám a mai mérkőzésen már a kezdőbe kerülő Boulaye Dia közelről a kapuba továbbította. A félidő derekáig többet birtokolta a labdát a házigazda, ám nagyobb helyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani. Öt perccel a szünet előtt azonban összesítésben egyenlítettek a spanyolok,

Rau Albiol a saját térfeléről indította Capouet, a francia szép csellel becsapta védőjét, majd Francis Coquelin fejére ívelt, aki az öt és felesről a kapuba bólintott.

A Villarreal a látottak alapján megérdemelten egalizált a párharcban, de a szünetben felszívta magát Jürgen Klopp együttese, amely a második félidő elején nagy erőket mozgósított a gólszerzés érdekében. Egyértelmű mezőnyfölénybe került a Pool, a hazaiak fáradni kezdtek, de az angolok végül sima továbbjutásához kellett szegény Gerónimo Rulli is, aki mindhárom kapott gólban sáros volt.

Fabinho lövése után öt perccel Luis Díaz fejese talált utat a hálóba, majd negyedórával a vége előtt Sadio Mané állította be a 3–2-es végeredményt. A hajrában emberelőnybe kerülő Liverpool így kettős győzelemmel, 5–2-es összesítéssel jutott be a Bajnokok Ligája döntőjébe, ahol a Manchester City vagy a Real Madrid lesz az ellenfele.

BL elődöntő visszavágó

Villarreal – Liverpool: 2-3 (2-0)

Villarreal: Rulli – Foyth, Albiol (Aurier, 78’), Pau Torres, Estupinán (Trigueros, 78’) – Lo Celso, Parejo, Capoue, Coquelin (Pedraza, 68’) – Gerard Moreno (Chukwueze, 68’), Dia (Alcácer, 78’)

Vezetőedző: Unai Emery

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson (Cimikasz, 79’) – N. Keita (Henderson, 79’), Fabinho (Milner, 83’), Thiago Alcantara (C. Jones, 79’) – Szalah, Mané, Diogo Jota (Luis Díaz 46’)

Menedzser: Jürgen Klopp

Gólszerzők: Dia 3’, Coquelin 41’, ill. Fabinho 62’, Luis Díaz 67’, Mané 74’

Díszpolgári címet kapnak a Bokor testvérek

Nem tudta elfogadni a szakítást

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek