Sport
2024-01-27

Meglepi, ha a Loki a Fradit meglepi

De nem lett az. Mármint meglepetés. Pedig nagyon akartuk. Mindenki. A csapat is. Győrben öt perc hiányzott ehhez, akkor most lehet ismételni. Ilyen közhelyeket puffogtattunk. Az ellenfélnél hiányzott a nemrég megsérült Lekic, de szintén maródi volt Kisfaludy Anett is. A publikum érezhette a vér szagát, mert minden belépő tikett elfogyott előre.

A Horváth-Marton játékvezető duó sípjelére a vendég Ferencváros indította a derbit. Akik eddig száz százalékos mutatóval rendelkeztek a honi megmérettetésben. Az első helyzetük kimaradt, de a mienk sem ment be. Ideges volt mindkét gárda. Talán ez is okozhatta, hogy a zöldek világbajnok, francia védekező játékosa, Edwige az ötödik percben arcul csapta a cselező Kácsort. Hosszasan videóztak a sporik, mintha csak egy sorozatot néznének, aztán villant a piros lap. A pályán lévő legjobbját veszítette el az FTC. Ekkor dörzsölte a DVSC szimpatizáns tábor a kezét. 
 
Fej-fej mellett haladtak a csapatok, mígnem a félidő derekán magasabb fokozatba kapcsoltak a zöldek. Meg Böde-Bíró is extrázott a kapuban. A túloldalon sem Gabrielnek, sem Bartulovicnak nem ment. Kácsor most - finoman szólva is - visszafogottabb volt az elmúlt heteknél, középen sem Planéta, sem Hornyák, sem a többiek nem bírtak Kljuberékkal. A 23. percben háló őreink mindössze egyetlen védéssel szaporították statisztikájukat. A félidő utolsó tizenkét percében a Ferencváros egy 7-1-es rohammal biztosította, hogy a szünetre 14-8 legyen az állás nekik.
 
Az öltöző kissé hangosabb volt a pihenő alatt. És nem a játékosok kiabáltak. Ez az edzői "agresszivitás" meg is látszott a pihenő után. Két gyors góllal zárkóztak lányaink. Mindkettőt Töpfner szerezte büntetőből. Aztán következett még egy, Grosch ejtése után. Pillanatok alatt hármat faragtak le  Vámosék a hátrányból. Gabriel is elkezdett labdákat fogni, két hetest - Klujberét és Malensteinét - is ártalmatlanított, majd Hámori gyönyörű találatával 13-15 lett az állás. Tombolt a nézőtér, érett a meglepi. Az eufória azonban nem tartott sokáig. Böde-Bíró továbbra is parádézott, a Loki hölgyek ziccereket hibáztak, az önbizalom oda lett. Ezt ki is használták a kilencedik kerületiek, mert a 48.percben már hattal vezettek. Szilágyi Zoltán harmadik idejét is kikérte, de igazán nem sokat használt. Az FTC tartotta az előnyét,, két fiataljuk, Simon Petra, és Kukely Anna sziporkáztak, és a vége biztos vendég győzelem lett. Igaz sikerült még kicsit kozmetikázni a hazaiaknak, de a két pont nem maradt itthon.
 
Ezen az estén a hitükkel és a kapusukkal voltak jobbak zöld-fehérek. A következő két hét sem lesz könnyebb a debrecenieknek. Szerdán,idegenben illene tovább jutni a Magyar Kupában a Dunaújvárossal szemben, hogy rá három napra Németországban lépjenek pályára a a BL keretében a Bietigheim ellen, majd 72 óra múlva jön a Hódosba az Alba Fehérvár, hogy újra csak kettő alvás után a BL-ben a Győrt fogadja a társaság.
 A sebek fájhatnak, de gyógyulásra nincs idő!
 
Női kézilabda NB I.:
DVSC SCHAEFFLER - FTC RAIL CARGO HUNGARIA 21-24 (8-14)
 
Szilágyi Zoltán a DVSC edzője: Gratulálok a Ferencvárosnak.Kishitűen kézilabdáztunk, csak a végén adtunk keveset a tudásunkból. Az első félidei, kritikán aluli támadó játékunkra nincs magyarázat. Dolgozunk tovább, hogy a jövőben az érthetetlen hibák ne fordulhassanak elő.
 
Allan Heine, az FTC mestere: Nagy küzdelem, BL szintű meccs volt. Fizikálisan rendkívül megterhelt bennünket főleg úgy, hogy az ötödik percben a legjobb védekező játékosunkat elveszítettük. A csapat hihetetlen jó teljesítményt nyújtott.
 
Weisz György

Unikális győzelem, az Universitas Pécs ellen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek