Sport
2023-09-22

A veretlen németek jönnek vasárnap

Az utóbbi esztendők talán legnehezebb nemzetközi feladata előtt áll a DVSC Schaeffler kézilabda csapata. A Bajnokok Ligájában, a harmadik fordulóra kerül sor. A debreceniek azt a német Bietigheim együttesét látják vendégül, akik eddig két meccsből négy pontot szereztek.

Kemény összecsapás vár Planétáékra. A Baden-württembergi klub nem ígérkezik ebéd utáni könnyű desszertnek. A német élvonalban pallérozódó, és a dán Jakob Vestergaard által irányított társaság szinte mindent tud a kézilabdáról. Már-már – köszönhető a skandináv mesternek, és az általa diktált stílusnak – a 2024-es final four egyik résztvevőjének is kikiáltották a szakemberek és a szurkolók. A Bietigheim eddig négy alkalommal nyerte meg hazája bajnokságát, háromszor volt kupagyőztes, és két esetben vitte haza az ottani Szuperkupát. A nemzetközi porondon először 2017-ben tette le a névjegyét, amikor az Európa-ligában döntős volt, majd 2022-ben el is hódította a serleget.

Az első körben idegenben, Montenegróban simán verték a Buducsnoszt Podgoricát 27-22-re, majd az elmúlt héten a kissé nagyképű, Neaguval felálló román CSM Bukarestet is helyben hagyták, 26-24-re. Ezen a mérkőzésen ihletett formában védett a magyar Szikora Melinda, és szórta a gólokat az a holland világbajnok Kelly Dulfer, akinek kegyeiért több európai klub is versengett az elmúlt hetekben. Végül a játékos a Győrhöz írt alá, így 2024-ben zöld-fehérbe öltözik.

Sokat tudna a németekről mesélni a Loki vezetésének Ann-Cathrin Giegerich, a piros-fehérek, tavaly még Debrecenben játszó hálóőre, vagy Angela Malestein, a Ferencváros szélsője. Mindkét kézilabdás hölgy egykoron a klub alkalmazottja volt.

A feladat tehát adott. A DVSC elemezte a héten ellenfelét, Szilágyi Zoltán és stábja minden bizonnyal kidolgozta a helyes, győztes taktikát. A csapat fogadkozik, a derbi elemeit már gyakorolhatták hét közben a Dunaújváros ellen. Óriási fegyvertény lenne, ha a hajdúságiak itthon tartanák a pontokat. Sok mérkőzés van még hátra a csoportból, de egy esetleges sikerrel óriási lépést tehet a klub az áhított továbbjutás felé.

Irány tehát vasárnap, a kora ebéd után a  Hódos, ahol több meglepetés is várja a remélhetően telt házas meccs közönségét. A legnagyobb azonban… És a három pont nem véletlen. Amiből a végén elég lesz kettő is!

Női kézilabda Bajnokok Ligája 3. forduló

DVSC Schaeffler – SG BBM Bietigheim

09.24. 14:00      Hódos Imre Rendezvénycsarnok

W.Gy.

debsport.com

Feláldozhatók

Az utolsó simításokat végzik a hokisok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek