Sport
2023-01-23

Fodor Antal: Egyetlen pillanatra sem lehet kiengedni

A tapasztalt vezetőedző abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem alakulata még egy lapáttal rátesz a teljesítményére.

A DEAC férfi röplabdázói vasárnap este a Kistext elleni 3:0-s győzelemmel feltették az i-re a pontot. Fodor Antal tanítványai a magabiztos diadalnak köszönhetően az előkelő második helyen zárták az alapszakaszt, ennek köszönhetően a Pénzügyőrrel, a Kazincbarcikával és a MÁV Előre csapatával egyetemben a felsőházban folytathatják a szereplésüket.

– Az előzmények alapján benne volt a pakliban a magabiztos győzelem lehetősége, de természetesen nem bízhattuk el magunkat. A Kistext játékosai nem adták fel a harcot, derekasan küzdöttek, amiért dicséretet érdemelnek. A teljesítményünket nem érheti kritika, reményeim szerint ezt a szintet tartjuk a következő meccseken, esetleg még javulni is tudunk. Nagyon örülünk annak, hogy az alapszakaszban a második pozícióban végeztünk. Kiegyenlített a mezőny, ezért kiegyensúlyozott teljesítményre van szükség, egyetlen pillanatra sem lehet kiengedni – összegzett Fodor Antal a hétvégi ütközetet követően.

A felsőházban az 1-4. helyezettek, illetve az alsóházban az 5-8. helyezettek egymás között egy újabb oda-vissza kört – azaz csapatonként hat mérkőzést – játszanak. A középszakaszba az együttesek magukkal viszik az alapszakaszban megszerzett pontjaikat, a rájátszás előtti végeredmény így összesen 20 mérkőzés után alakul ki. A negyeddöntőbe minden együttes bekerül, ott a párharcok az egyik fél harmadik sikeréig tartanak.

A tervek szerint a felsőház első fordulójában a Kazincbarcikát látjuk vendégül a DESOK-ban vasárnap este.

Fotó: Kovács Péter

A TTK az ipar szolgálatában

Öt év után újra Budapesten játszik az Asking Alexandria

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek