Sport
2023-09-22

Az utolsó simításokat végzik a hokisok

A Debreceni Egyetem jégkorongozói a DVTK ellen zárják a felkészülési mérkőzések sorozatát. Női és férfi futsalcsapatunk, valamint fociegyüttesünk hazai pályán gyűjtheti be a pontokat. A kézilabdázók Békésre utaznak.

Jégkorong

Hazai pályán zárja a felkészülési mérkőzések sorozatát a DEAC jégkorongcsapata, amely vasárnap 18:30-kor a DVTK-t fogadja a Debreceni Jégcsarnokban. A találkozó pikantériáját az adhatja, hogy együttesünk éppen a miskolciak otthonában kezdi az Erste Ligát szeptember 29-én. 

- Azért is jó, hogy a DVTK-val játszunk edzőmeccset, mert mikor jövő hét pénteken bedobják a korongot az Erste Ligában, már tudni fogjuk, milyen játékerőt képviselő ellenfél vár ránk. Nyáron szinte valamennyi csapat összetétele változott, nem tudunk sokat az ellenfelekről. A DVTK is közéjük tartozik, mert bár látjuk, hogy igazolgatnak, de igazából most vasárnap mérhetjük fel, mire képesek. Az edzőmeccs és a bajnoki közül nyilván az utóbbi sokkal fontosabb lesz, hiszen ott már az eredmény is számítani fog, míg most inkább a tesztelésről szól, hogy megpróbáljuk megvalósítani, amit az edzők szeretnének tőlünk látni, és ezeken finomítsunk a pénteki meccsig – nyilatkozta a DEAC fiatal játékosa, Mihalik András.

Futsal

A DEAC női futsalcsapata hazai környezetben gyűjtheti be a pontokat az NB I-ben: szeptember 22-én, pénteken 16:15-kor a Csepel együttesét fogadja a DESOK-ban.

– Egyértelmű a célunk, itthon szeretnénk tartani a három pontot. Reményeim szerint már a meccs elején magunkhoz ragadjuk a kezdeményezést. Az agresszív letámadásunkkal igyekszünk minél nagyobb nyomást helyezni az ellenfelünkre. Abban bízom, hogy sok helyzetet dolgozunk ki, és a lehetőségeinket jó arányban váltjuk gólra. Sajnos a múlt héten Fülöp Dia összeszedett egy kisebb bokasérülést, így a szereplése kérdéses. Egyébként a csepeliekkel néhány hete a Thelena Kupán már találkoztunk, akkor 6-0-ra diadalmaskodtunk. Kicsit csalóka a végeredmény, mivel a fővárosiak kapus nélkül utaztak a tornára, vagyis mezőnyjátékos állt a gólvonalon – mondta Quirikó Vivien vezetőedző.

Férficsapatunk több mint két hét szünet után lép ismét pályára az NB I-ben. Szeptember 25-én, hétfőn 18:30-kor az Aramis lesz a vendég a DESOK-ban.

Labdarúgás

Vasárnap 16 órakor a Tiszafüredet látják vendégül a DEAC labdarúgói az NB III Észak-keleti csoport 8. fordulójában. A Dóczy utcai sportcampuson rendezendő találkozó esélyese az egyetemi együttes, hiszen jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán, míg a vendégek az utolsó előtti pozíciót foglalják el.

Kézilabda

A Békési FKC otthonában folytatja szereplését az NB I/B-ben a DEAC kézilabdacsapata szombaton 18 órakor. A hazaiak még veretlenek a bajnokságban, így nehéz találkozó elé néznek a mieink.

A veretlen németek jönnek vasárnap

Nyugdíjas találkozót tartottak az ügyészségen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek