Sport
2022-05-05

A sírból hozta vissza a City elleni párharcot a Real

Rodrygo csereként beállva két perc leforgása alatt kiegyenlítette a párharcot, majd a hosszabbításban Karim Benzema a Bajnokok Ligája döntőjébe lőtte a spanyol együttest.

A Bajnokok Ligája idei kiírásának egyik legizgalmasabb összecsapását hozta a Manchester City–Real Madrid párharc első felvonása (4–3), az angolok ugyanis jól kezdtek, s hamar eldönthették volna a továbbjutás kérdését, de Karim Benzema gondoskodott róla, hogy a visszavágó is nyílt legyen. Az őrült, hétgólos manchesteri találkozó után Madridban jóval megfontoltabban futballoztak a felek, ám eseményből és fordulatból így sem volt hiány.

A feszültség már az első percekben érződött, hamar előkerült a sárga lap is az olasz játékvezető zsebéből. A nagy tét ellenére bőven akadtak szép jelenetek, Kevin de Bruyne, majd Bernado Silva lövésénél Thibaut Courtois védett bravúrral. A Real elsősorban pontrúgások után riogatott, Toni Kroos szabadrúgása a sorfalon megpattanva vált igazán veszélyessé, ám elkerülte a kaput – az első félidő nem hozott gólt, a szünetben a City állt továbbjutásra.

Arról nincsenek információink, hogy Carlo Ancelotti milyen instrukciókkal látta el játékosait az öltözőben, de alaposan feltüzelhette őket, ugyanis tíz másodperc telt el a második félidőből, amikor Carvahal átadásából Vinicius került ziccerbe, de célt tévesztett. A házigazda fokozta a nyomást, de nem tudott igazán nagy helyzetet kialakítani, szűk húsz perccel a rendes játékidő vége előtt ráadásul egy gyors manchesteri támadást Rijad Mahrez góllal zárt le. Összesítésben így már kettővel vezetett a City, így aligha gondolták volna sokan, hogy nem ér véget 180 perc alatt a párharc. A csereként beállt Rodrygo azonban más véleményen volt, a madridiak csillaga a kihagyott angol helyzeteket megbüntetve két perc leforgása alatt kétszer is bevette Ederson kapuját.

Következhetett tehát a hosszabbítás, amelynek harmadik percében tizenegyeshez jutott a Real Madrid, Karim Benzema pedig ezúttal is higgadt végrehajtónak bizonyult. A City nem tudott újítani, így 6–5-ös összesítéssel a spanyol rekordbajnok jutott be a Bajnokok Ligája döntőbe, ahol a Liverpool vár majd rá.

Labdarúgó Bajnokok Ligája, elődöntő, 2. mérkőzés

Real Madrid – Manchester City 3–1 (0–0, 2–1, 3–1) – hosszabbítás után

Real: Courtois – Carvajal, Militao (Vallejo, 115.), Nacho, F. Mendy – T. Kroos (Rodrygo, 68.), Casemiro (Camavinga, 75.), Modric (Asensio, 75.) – F. Valverde, Benzema (Ceballos, 104.), Vinícius Júnior (Lucas Vázquez, 115.)

Vezetőedző: Carlo Ancelotti

City: Ederson – Walker (Zincsenko, 72.), Rúben Dias, Laporte, Cancelo – De Bruyne (Gündogan, 72.), Rodri (Sterling, 99.), Bernardo Silva – Mahrez (Fernandinho, 85.), Gabriel Jesus (Grealish, 78.), Foden

Menedzser: Josep Guardiola

Gólszerzők: Rodrygo (90., 90+1., Benzema 95. – 11-esből), ill. Mahrez (73.)

Petőfi film

Gazdának lenni felelősség

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek