Sport
2023-04-16

Két korai góllal győzte le a DEAC a Hajdúszoboszlót

Megyei rangadó várt az egyetemi együttesre, vasárnap 17 órától az Aqua-General Hajdúszoboszló látogatott a Dóczy utcai Sportcampusra.

Jól kezdtük a találkozót, hiszen Korhut Mihály már a legelején betalált: a 3. percben megszerezte a vezetést a DEAC. Sokat nem kellett várni a következő debreceni találatra, Trencsényi Bencéről pattant jó helyre, azaz a hálóba, a játékszer, 2-0. Támadásban maradtak a debreceniek, a játékrész közepén Kerekes elől szedte fel a labdát a kapus – helyzet volt. A szünet előtti utolsó percekben Trencsényi lőtt viszonylag sokkal fölé. A lefújáshoz közel járván Szabó Levente szenvedett fejsérülést, ám szerencsére vissza tudott állni támadónk. Magabiztos vezetéssel vonulhatott az öltözőbe a fekete-fehér társaság.

A második negyvenöt perc már eseménytelenebbül telt el, akkor is a házigazdák játszottak fölényben, de a találkozó tempója visszaesett. Érdekességként hatott, hogy a csereként beállt amerikai futballistánk, Arjun Wente nem sokat tudott játszani: sajnos megsérült, helyére Molnár Szabolcs állt be. A szünet utáni etap nem volt túl eseménydús, Kerekes Krisztián mutatott valamit a lefújás előtt tíz perccel, Mészáros kapus hárította próbálkozását, majd Trencsényit is az ő védése akadályozta meg a gólszerzésben. A DEAC gond nélkül húzta be a találkozó után járó három pontot, maximálisan kihasználva a haza pálya előnyét.

NB III Keleti csoport, 32. forduló
DEAC-Hajdúszoboszló 2-0 (2-0)
DEAC: Tóth – Bényei, Ujvárosi, Korhut (Varga 46.), Virág (Orbán 90.) – Al-Sheraji, Sándor, Wente (Molnár 63.), Trencsényi, Szabó – Kerekes (Ujvárosi M. 90).
Gól: Korhut (3.), Trencsényi (15.)

Fotók: Derencsényi István

Újra Dárdai Pál irányítja a Hertha BSC-t

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek