Sport
2023-05-07

Zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a DEAC a Magyar Kupát!

A DEAC női futsalosai vasárnap a Főnix Arénában a Tolnával csaptak össze a Magyar Kupa döntőjében.

Nehéz volt jósolni az összecsapás előtt, mivel ebben a szezonban hatszor találkoztunk Reveland Zoltán tanítványaival, ezekből a meccsekből kettőt megnyertünk, kettőt elveszítettünk, míg kettő döntetlennel végződött. A legutóbbi ütközetről nekünk lehettek kellemesebb emlékeink, ugyanis a múlt héten 2-1-re diadalmaskostunk a DESOK-ban, ezzel bejutottunk a bajnokság fináléjába. A final four szombati játéknapján a tolnaiak a budaörsieket győzték le 4-3-ra, míg mi büntetőpárbajban fektettük két vállra a TFSE-t.

Remekül indult az aranycsata, hiszen Horváth Viktória a második percben bombagóllal jelentkezett. Játékosunk rászolgált erre a találatra, hiszen tegnap kétszer is a kapufa babrált ki vele. A vezetés megszerzése után szintén mi játszottunk fölényben, ám a helyzetkihasználásunk ezúttal sem működött tökéletesen, így az eredmény nem módosult. A tolnaiak támadásaiból hiányzott az átütőerő, így viszonylag korán elővették az öt a négy elleni felállást. A szünethez közeledve már akadtak felvillanásai ellenfelünknek, ám Torma Lilla ezúttal is stabil teljesítményt nyújtott.

A második játékrész Krascsenics Petra lehetőségével vette kezdetét, szerencsére Torma ezúttal sem jött zavarba. Ezt követően Horváth Viki bosszankodhatott, mivel két életerős löketét a léc “hárította”. A 29. minutumban megdupláztuk a fórunkat: Fülöp Dia próbálkozása még kipattant Deczki Vandáról, a labdát Nagy Anikó igazi lesipuskás módjára bepofozta. A hátránya miatt vetélytársunk vészkapussal próbált rohamozni, de ebből majdnem Gajzágó Flóra húzott hasznot, ám kicsit pontatlanul célzott a félpálya közeléből. A hátralévő időben nem forgott veszélyben a sikerünk, így 2021 és 2022 után idén is megnyertük a Magyar Kupát!

Magyar Kupa-döntő
2F-Bau Tolna-Mözs-DEAC 0-2 (0-1)
Főnix Aréna, vezette: Tóth-Tolnay Annamária, asszisztensek: Kiss Gergő, Apkó Tamás.
Gólszerzők: Horváth V. (2.), Nagy A. (29.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Üveges, Fülöp, Horváth V. Cserék: Kopjári, Csepregi, Pócsik, Nagy A., Gajzágó, Czégény, Tóth A. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Fotó: Derencsényi István

Lemondott a szerb oktatási miniszter az iskolai lövöldözés miatt

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek