Sport
2022-11-19

Katar 2022: Sós Bence döntetlenre számít a vb nyitányán

A katari világbajnokság nyitómérkőzése előtt a DVSC kiváló szélsőjét, Sós Bencét kérdeztük a Katar – Ecuador párharccal kapcsolatban.

A labdarúgás szerelmesei már nagyon várják már november 20-át, ugyanis ezen a napon rajtol el a 2022-es világbajnokság. Nincs ezzel másképp a DVSC szélsője, Sós Bence sem, bár a nyitómeccsen épp Budapesten fog tartózkodni, ugyanis a Magyarország - Görögország válogatott találkozót a helyszínen tekinti meg, mely egyben csapattársa, Dzsudzsák Balázs búcsúja is a nemzeti csapattól.

Ahogy több millióan, úgy várom már én is a labdarúgás legnagyobb ünnepét, a világbajnokságot. Mivel szünetelnek az edzések, így minden mérkőzést lesz alkalmam megnézni, igaz, csak a TV készülék előtt ülve. A 2022-es vb abból a szempontból különleges lesz, hogy télen kerül megrendezésre, új helyszínen, egy közel-keleti országban, Katarban. Úgy vélem, már a csoportkörben jó mérkőzéseket láthatunk, ehhez valamelyest hozzájárul, hogy a játékosok nem egy teljes szezon végén, hanem az őszi sorozat lezártával, kevesebb meccsel a lábakban lépnek pályára. Böngészve a kereteket, világklasszisokból nem lesz hiány, nagyon sok a jó csapat, ezért nehéz megjósolni, mely ország válogatottja nyeri a világbajnokságot – fogalmazott a DVSC 22-ese.

Vasárnap a dohai al-Thumama Stadionban indul útjára a labda, a Katar – Ecuador mérkőzéssel elrajtol a majd egy hónapig tartó világbajnokság.

Túl sokat nem tudok a két válogatottról, mindkét csapat számomra sötét ló. A katariakat tavaly volt szerencsém élőben látni, elég kellemetlen ellenfél benyomását keltették. A nemzeti gárdát 2017 óta irányító spanyol Félix Sánchez csapatának keretét hazai klubok játékosai alkotják, látva a neveket, nemzetközi szinten ismert labdarúgót nem lehet találni. Ez viszont nem jelenti azt, hogy bárki biztosra mehet ellenük, hazai közönségük előtt kettőzött erővel fognak küzdeni. Az ecuadori válogatottban viszont vannak olyan futballisták, akik európai csapatokban játszanak, de sokan a brazil és argentin bajnokságban kergetik a labdát. A nyitómeccsek általában óvatosak a csapatok, ezért is gondolom, hogy döntetlennel végződik a vb első párharca – vélekedett a világbajnokság első mérkőzéséről a Loki szélsője.

Természetesen a végső győztesről is megkérdeztük a csupa szív debreceni játékost.

Több válogatott is esélyes a végső győzelemre, de én úgy gondolom, Brazília nyeri a világbajnokságot. Bombaerős a keretük, minden poszton világklasszisaik vannak. Bár a fociban vannak meglepetések, erre a korábbi években is volt már példa, de ezúttal a Seleção hódítja el a trófeát – zárta gondolatait Sós Bence.

Balázs Ákos

Hétfőn kezdődik a Fiatal Vállalkozók Hete

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek