Sport
2023-07-06

Kuszkó Zsolt: A feltörekvő röplabdázók előtt nyitva van az ajtó

A tréner elmondta, nem lesz hatalmas jövés-menés a Debreceni Egyetem alakulatánál a nyáron.

A DEAC női röplabdázóinak felemásan alakult a 2022/23-as idény, hiszen az alapszakaszban csak az ötödik helyen végeztek az NB II Keleti csoportjában, így az alsóházban folytathatták a szereplésüket. Kuszkó Zsolt tanítványai a bajnokság második szakaszát hibátlan mutatóval zárták, az ötből négy meccsen 3:0-s győzelmet arattak, egyedül a HÉP-Röpke ellen kellett megizzadni a sikerért (3:2).

 Októberben súlyosan megsérült egyik legponterősebb játékosunk, Hajdu Anna, a kiesése pedig jelentős érvágás volt. Anna hiányában a lányoknak gyakran nem a megszokott poszton kellett bizonyítaniuk. Egyébként apróságokon múlt az, hogy nem tudtuk beverekedni magunkat a felsőházba. Elég csak arra gondolni, hogy több meccsen is vezettünk 2:0-ra, de mégsem sikerült begyűjtenünk a három pontot. Az előttünk végző együttesek közül a Közgázt kétszer, a Palotát pedig egyszer megvertük, a Szeged otthonában pedig szettet loptunk. Ezek az eredmények azt mutatják, hogy komoly potenciál van a csapatunkban. Sajnos a rájátszásban akadtak nagyon egyoldalú találkozóink, amelyek nem igazán szolgálták a fejlődésünket. Összességében pozitívan értékelném a szezonunkat, azt éreztem, hogy az előző évekhez képest stabilabbá vált a teljesítményünk, ami a kemény edzésmunkának köszönhető – nyilatkozta Kuszkó Zsolt.

Alakulatunk tagjai jelenleg jól megérdemelt nyári pihenőjüket töltik, a felkészülés a tervek szerint augusztus derekán kezdődik.

– Úgy fest, hogy a keretben nem lesznek hatalmas változások. Idén néhány saját nevelésű tehetségünk felkerült a felnőttekhez, és a feltörekvő röplabdázók előtt a jövőben is nyitva van az ajtó. Eredményes évet zártak a fiataljaink, hiszen az U15-ös gárdánk második lett, míg az U17-esek és az U20-asok bronzéremmel gazdagodtak. Abban bízom, hogy az új idényben még egyenletesebb produkcióval rukkolunk elő, ha ez összejön, akkor bejuthatunk a felsőházba – hangsúlyozta a tréner.

Kuszkó Zsolt nem unatkozott mostanság, ugyanis a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen elvégezte az MSc szakedzői képzést.

– Ezt a célt már korábban kitűztem magam elé, örülök, hogy teljesítettem. A munka és az edzések mellett nem volt könnyű időt szakítani a tanulásra, de szerencsére megoldottam. Egyébként is meggyőződésem, hogy teher alatt nő a pálma – zárta mondandóját a szakember.

Újabb szakaszon készült el a debreceni Csárda út aszfaltozása

Médiatanács: lezárult a kecskeméti rádiós frekvenciapályázat

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek