Sport
2022-06-28

Hat játékosunk és vezetőedzőnk is utazhat az Eb-re

Torma Lilla és Krascsenics Csilla is abban bízik, hogy a nemzeti együttesünk kellemes meglepetést okoz a négyes döntőben.

A magyar női futsalválogatott a hétvégén az Európa-bajnokság négyes döntőjén vesz részt. A mieink az elődöntőben a házigazda portugálokkal csapnak össze pénteken, a másik ágon pedig Spanyolország Ukrajnával találkozik. Vasárnap zárul a final four, először a bronzmeccset rendezik meg, aztán a fináléban eldől, melyik együttes “ülhet fel az öreg kontinens trónjára”.

Frank Tamás hétfőn kihirdette a keretét, amelybe a DEAC-ból Torma Lilla, Üveges Katalin, Horváth Viktória, Krascsenics Csilla, Fülöp Diána és Tóth Nóra személyében hat játékos került be. Azt is érdemes kihangsúlyozni, hogy vezetőedzőnk, Quirikó Vivien a szövetségi kapitány segítőjeként utazhat Gondomarba.

Nagy büszkeség a klubnak az, hogy ennyien szerepelhetünk a kontinensviadalon – szögezte le Torma Lilla. – Senkinek sem hullott az ölébe ez a lehetőség, keményen meg kellett ezért dolgozni. Úgy érzem, az edzéseken sikerült bizonyítanom, emellett a horvátországi felkészülési tornán jól védtem, persze néhány hiba azért becsúszott. Válogatott szinten mindenkinek ez a négyes döntő lesz a legrangosabb megmérettetése. A portugál gárda a világ élmezőnyébe tartozik, így nagyon nehéz meccs előtt állunk, de megpróbáljuk megnehezíteni a dolgát – hangsúlyozta kiváló kapusunk.

Ahogy Torma Lilla jelezte, Frank Tamás alakulata Porecben hangolt az Eb-re. A horvátokat 4-1-re legyőztük, a svédekkel és a finnekkel döntetlent játszottunk, míg a lengyelek ellen vereséget szenvedtünk, így a negyedik pozícióban végeztünk. Krascsenics Csillának a diadal során kijött a lépés, mivel két góllal terhelte a hazaiak kapuját.

Előzetesen nem ilyen helyezésben reménykedtünk, bár ezúttal a legfontosabb feladatunk a taktikai elemek gyakorlása és finomítása volt. A négyes döntőben igyekszünk stabilan védekezni, emellett élnünk kell az adódó gólszerzési lehetőségekkel. Portugáliát nem véletlenül tartják sokan a világ legerősebb válogatottjának, ettől függetlenül nem feltartott kézzel lépünk pályára az elődöntőben. A papírforma alapján a harmadik helyért az ukránokkal küzdhetünk meg, őket sem lehet lebecsülni, ennek ellenére éremmel akarok hazatérni. Nagyon sokat készültem az Európa-bajnokságra, bízom benne, hogy a sok munka meghozza majd a gyümölcsét – nyilatkozta Krascsenics Csilla.

 


 

A négyes döntő programja:

Július 1.
18.00: Ukrajna-Spanyolország
22.30: Portugália-Magyarország

Július 3.
15.30: Bronzmérkőzés
19.00: Döntő

 

 

 

 

Képek: Futsal Week/Facebook

Frenreisz Károly

Munkaszüneti nap lesz az egészségügyi dolgozóknak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek