Sport
2020-12-05

A vártnál nehezebben győzte le a DEAC a Dunaújvárost

A DEAC jégkorong csapata 3-1-re győzött pénteken hazai jégen a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az Erste Ligában.

A DEAC hamar megszerezte a vezetést. Alig másfél perccel a kezdés után Jan Dalecky volt eredményes (1-0). Ezt követően kicsit leült a játék. A Dunaújváros próbálta kihasználni emberelőnyös helyzeteit, a DEAC pedig őrizte előnyét.
A második játékrészt a vendégek kezdték jobban. Többször eljutottak Hetényi Zoltán kapujáig, de nem tudtak túljárni a kapus eszén. Végül azonban Németh Péter betalált, amivel kiegyenlített a Dunaújváros. Ezután magasabb sebességre kapcsolt a debreceni gárda, és a harmad második felében több gólszerzési lehetősége is adódott, de eredményt egyik sem hozott.
A harmadik harmad első részében ismét megszerezte a vezetést a DEAC. Előbb emberelőnybe kerültek a hazaiak, amit Dominik Novotny váltott gólra (2-1). A mérkőzés végéhez közeledve bevitte a kegyelemdöfést jelentő harmadik gólt az Acélbikáknak a DEAC. A debreceni nevelésű Molnár Dávid szerezte meg második gólját a szezonban, ezzel pedig eldöntötte a mérkőzést.
A DEAC tehát győzelemmel búcsúzott Debrecentől, hiszen a srácokra egy erdélyi túra vár, benne a Csíkszereda, a Gyergyó és a Brassó elleni mérkőzésekkel.

Erste Liga:
DEAC – Dunaújvárosi Acélbikák 3-1 (1-0, 0-1, 2-0)
Gólszerzők: Dalecky, Novotny és Molnár, ill. Németh

Elhunyt Pécsi Ildikó

December 7-én már megválthatók a jövő évi autópálya-matricák

Marosi Zoltán

Szerző
Hasonló cikkek