Sport
2023-01-09

A 3. harmadban hengereltek a mieink

A debreceni drukkerek egy része vasárnap este valószínűleg némi bizonytalansággal várta a mérkőzés kezdetét. Többen azon törhették a fejüket, miként alakulhat a legjobb hat csapat közé jutás, miközben a vetélytársak java része most is javában erősíti a játékoskeretét. Az előjelek ezúttal kedvezően alakultak, a mieink teljes kerettel, a húzóembereket sem nélkülözve indultak útnak, míg az ellenfélnek volt néhány komoly hiányzója.

Az első harmadot oda-vissza hoki és mindkét oldalon sok helyzet jellemezte. A kiegyenlített játék során egy gól született, azt a periódus közepén egy kontrából Smirnov szerezte. Már a 2. játékrészben jártunk, amikor Dalecky nagy bombája bepattant a kapuvasról. Egy felesleges szabálytalanság nyomán szorosra jött fel az UTE, majd Shirley közelijével ki is egyenlítettek. A 3. harmad ismét lila-fehér előnnyel indult, ám ezt sikerült kibekkelni. Ezután összeszedték magukat a mieink és Spirko, valamint Mihalik és Novotny találataival eldöntötték a mérkőzést. A találkozó véghajrájában mindkét oldalon kialakult egy-egy nagy ziccer, a kapusok azonban nagyokat alakítottak. Kiváló záró harmadukkal győztek a mieink, Dalecky-nek összejött az 1+2, Mihalik és Smirnov 1+1-el zárt. Szükség is volt a jó egyéni teljesítményekre; 46 ponttal tartjuk az 5. helyet a tabellán, de 3 pont hátránnyal ott kapaszkodik mögöttünk a FTC és a Csíkszereda. Számunkra viszont „nem szeretem meccsek” következnek, csütörtökön Brassóban kezdődik az erdélyi túra, nem lesz könnyű újabb pontokat szerezni.

Szakvezetőnk, György József az 5 gól ellenére sem volt teljesen elégedett a srácok teljesítményével.

– Az első harmadban mi irányítottuk a játékot, bár az újpestiek vezettek néhány veszélyes kontrát, a gólt a srácok szerezték, Smirnov nagy gólt vágott középtávolról. Magam is elégedett voltam az általunk nyújtott teljesítményekkel. A 2. játékrészre jobban jöttek ki a lilák, erősen nyomtak, mi a 4. percben vezettünk támadást először. Aztán a 26. percben Dalecky óriási lövése nyomán már két góllal mentünk, de gyorsan kiadtuk a kezünkből a biztosnak tűnő vezetésünket. Többször is felelőtlenül hokiztunk a támadó zónában, kaptunk egy gólt emberhátrányból és az újpestiek gyorsan visszajöttek a meccsbe. A periódus végén is figyelmetlenek voltunk, emiatt emberhátrányban jöttünk ki a harmadközi szünet után. A fő cél az volt, hogy gól nélkül hozzuk le az áthúzódó hátrányt és kezdjünk el ismét gólokat szerezni, amit sikerült is megvalósítani. Az öt gól és a győzelem ellenére sem vagyok teljesen elégedett a látottakkal, a védekezésben többször is olyan elemi hibákat vétettünk, amelyekkel magunkat hoztuk nehéz helyzetbe; konkrétan Hetényi Zolit és a védőket. A helyzetkihasználás szintén kívánnivalókat hagyott maga mögött, az említett problémákon még dolgoznunk szükséges – fejezte be nyilatkozatát a vezetőedző.

A fiatal csatár, Mark Smirnov kiváló formában hokizik mostanában. Az FTC ellen két gólt szerzett, az UTE ellen egyet és egy gólpasszt is adott. Tőle azt kérdeztük, milyen volt az újpesti mérkőzés a jégről szemlélve?

– Nagyon nehéz találkozón vagyunk túl. Szerintem a javuló játékomnak az a kulcsa, hogy egyre többször kapok helyet a második sorban, ahol jól megértjük egymást a játékostársakkal. Az újpesti gólom jó példa erre, kaptam egy nagyon pontos, távoli indítást Izacky-tól, amit aztán ellőttem a hosszú oldalra és sikerült betalálni. Mint mindig, most is nagyon örültem annak, hogy góllal segíthettem a csapatomat – zárta a fiatal játékos.

=Müller Károly=

Fotó: utehoki.hu

Meghosszabbítja Vaszary-kiállítását a Nemzeti Galéria

Fedezd fel Debrecen utcáit! - Killer-ház

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek