Sport
2021-05-26

A számok tükrében

Labdarúgóink hivatalos statisztikai adatait összegezték.

Mint ismert, a DVSC labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga 2020-2021-es idényét az első helyen zárta, így egy évet követően ismét a legjobbak között, az NB I-ben szerepelhet majd.

Együttesünk a bajnokságban 24 alkalommal nem talált legyőzőre, 8-szor döntetlent játszott, míg 6 játéknapon vereséget szenvedett, emellett pedig 89-40-es gólaránnyal zárt. A 80 pont megszerzéséhez és az élvonalba való feljutáshoz bár különböző mértékben, minden játékosunk hozzájárult. A bajnoki szezon végeztével – kizárólag a számokra hagyatkozva – megnéztük többek között, hogy a Loki játékosai közül ki jutott a legtöbb játéklehetőséghez, ki lépett a legtöbbször a pályára. Összegzésünkben a kapott sárga-, illetve piros lapok is megtalálhatóak, de az is kiderül, hogy ki lett a házi gólkirály és az asszisztkirály.

Bár a másodosztályban 38 fordulót rendeztek, a játékosaink mégis eggyel kevesebbszer léptek pályára, hisz a Békéscsaba elleni novemberi találkozó elmaradt. Mivel a lila-fehérek a sok vírusfertőzött miatt nem tudtak kiállni, így azt a mérkőzést a Magyar Labdarúgó Szövetség 3-0-s arányban javunkra igazolta, tehát a statisztikai adatoknál ezt is figyelembe kell venni.

Alapemberek, visszatérők és újoncok 

A mögöttünk hagyott szezonban összesen 36 játékosunk kapott szerepet a bajnokságban. Az előző idényhez hasonlóan nagy szerep hárult Bódi Ádámra, Ferenczi Jánosra, Pávkovics Bencére és Kinyik Ákosra egyaránt. Sokak örömére Sós Bence, Varga József, Korhut Mihály és Dzsudzsák Balázs hazatért nevelőegyesületéhez, Poór Patrik, Tischler Patrik, Zöldesi Illés, Gróf Dávid, Ugrai Roland és Kalafat Álmos személyében pedig új Loki-játékosokat ismerhettek meg a szurkolók.

A jövőre nézve jó hír, hogy Sárosi Norbert, Lakatos Benjámin, Füzfői Márk, Bényei Ágoston, Sármány Kristóf, Balla Mátyás, Szabó Árpád, Kenderesi Dávid, Talpalló Norbert, valamint Bárány Donát személyében 10 fiatal, saját nevelésű labdarúgónk mutatkozott be az első csapatban. Az ifjú futballisták közül a zárófordulóban két gólt is szerző Baráth Péter már egyre több szóhoz jutott, de csapatunkba a kölcsönből visszatérő Bévárdi Zsombor-Pintér Ádám duó is jól beépült.

A leggyakoribb eredmény

A mérkőzések végeredményét megvizsgálva a DVSC négyszer 3-0-s sikert aratott a Nagyerdei Stadionban (de a Békéscsaba elleni hazai találkozót is 3-0-val írták jóvá), míg idegenben ötször született 1-1-es döntetlen.

A legtöbb mérkőzés

A hosszú idényben egyik labdarúgónk sem szerepelt minden bajnokin, mert hol eltiltás, hol sérülés miatt kényszerültek kihagyni meccseket, de néha a betegség is közbeszólt. Azonban kiemelendő, hogy Bódi Ádám csupán a 28. fordulóban, a Kaposvár elleni hazai mérkőzésen nem lépett a játéktérre. A 27-es mezszámú futballista az előző évekhez képest most is alapemberünk volt, hisz 35 alkalommal kezdőként számolt vele a szakmai stáb, míg egyszer, a Dorog elleni idegenbeli meccsen csereként állt be.

Kinyik Ákos és Szécsi Márk a lehetséges 37 találkozóból 32-szer bizonyíthatott a futballpályán. A hátvédet ebből valamennyi találkozón a kezdőcsapatba nevezték, míg a támadó szellemű futballistánk 24-szer startolt el a gyepen.

Megemlítendő még Bárány Donát, aki első szezonjában szurkolók nagy kedvencévé vált, az edzők 30 alkalommal számítottak a játékára. A húszéves támadót 13-sor cserélték le, 12-szer pedig be.

A legtöbb játékperc

A legtöbb időt Bódi Ádám (3010 perc) töltötte a pályán, őt 2861 perccel Kinyik Ákos követi, majd a 2349 percet játszó Pávkovics Bence jön a sorban.

Figyelmeztetések és kiállítások

Labdarúgóink a bajnokságban összesen 74 sárgát és 3 piros lapot kaptak. A legtöbb sárga kártyát Kinyik Ákos gyűjtötte be (11), őt követte Pávkovics Bence (8) és Szatmári Csaba (6), de kőkemény védőink mellett Bárány Donát (5) is megmutatta harciasságát. Sárga lapos eltiltás miatt Kinyik tehát kétszer, míg a többi felsorolt játékos egyszer maradt távol. A kiállított Ferenczi Jánost két fordulóra, míg a szintén piros lapot kapott Baráth Pétert és Kusnyír Eriket egy meccsre kellett nélkülöznie a gárdának.

A házi gólkirály

Együttesünkből 19 játékos talált az ellenfél kapujába, amely magáért beszél. A Lokiban a góllövőlista élén az idén a köztudatba berobbanó Bárány Donát végzett 15 találattal. A második helyet Szécsi Márk sajátította ki, aki az előző évekhez hasonlóan ismét ontotta a gólokat, ezennel 14-ig jutott. Ezen kívül Bódi Ádám teljesítménye is megsüvegelendő, mivel 11-szer volt eredményes.

A bajnokság asszisztkirálya

Az egész mezőnyt nézve a legtöbbször Dzsudzsák Balázs (14-szer) tálalt társaihoz úgy, hogy érvényes gól született az akcióból. A bajnokságban a második helyen Ferenczi János végzett 13 assziszttal, a Lokinál pedig a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 10 gólpasszt kiosztó Bódi Ádám állhatna fel.

 

dvsc.hu

109 év elteltével lesz újra debreceni vívó az olimpián

Jubilál a zenészek nyári akadémiája

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek