Sport
2022-02-14

Magabiztos győzelemmel tért vissza Berényi Sándor

Húszpontos győzelmet aratott a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 22. fordulójában. Az Oroszlány egy félidőn keresztül tudta tartani a lépést a házigazdával, de a fordulás után robbantott a Berényi-csapat, s végül 79-59-re megnyerte a mérkőzést.

A mérkőzés kezdetére szinte teljesen megteltek az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok lelátói, mely nem csak az ingyenes belépőknek, de Berényi Sándor visszatérésének is szólt. Hosszú idő után újra teljes kerettel álltak ki a hajdúságiak, akik a Hagins, Thames, Valerio-Bodon, Dzseletovics, Tóth ötössel futottak ki a feldobáshoz. A DEAC kezdte jobban a mérkőzést, Tóth Ádám vezérletével három és fél perc alatt máris hét pontos fórra tettek szert (10-3). A negyed derekán Mesicek hárompontosaival egyre zárkózott az OSE, de  Thames és Drenovac pontjaival hamar újra magára talált a házigazda, így Sebastja Krasovec volt kénytelen magához hívni övéit (21-13). A rövid szünet után újra magukra találtak a piros mezesek, de hiába szerezték ők az első tíz perc utolsó öt pontját, így is három pontos debreceni sikerrel zárult a játékrész.

A folytatásban is a vendégek akarata érvényesült, már 9-0-s rohanásban voltak, amikor Berényi Sándor is kikérte első taktikai szünetét (21-22). Kétperces kosárcsend következett, melyet Parrish tört meg egy hármassal, de sokáig nem örülhettek a vezetésnek, hiszen Drenovac duplájával és Polyák kosár jó plusz egyes akciójával ismét a cívisvárosiaknál volt az előny (26-25). Felváltva estek a kosarak, az oroszlányiaktól Ihring volt nagyon aktív, de a debreceni születésű Tóth Bence is beszórt egy triplát, míg a DEAC szekerét elsősorban Hagins és Dzseletovics húzta. A döntetlenközeli állás egészen a nagyszünetig kitartott, ám az utolsó támadásokban a hajdúságiak koncentráltak jobban, Aksa ziccerének köszönhetően pedig 41-37-el mehettek az öltözőbe a felek.

A fordulás után Mesicek kosarára válaszolt Drenovac két közelivel, majd Aska tempójával már nyolc volt közte. Rendkívül fizikális volt a találkozó, mely feszültségektől sem volt mentes, de a vitatott szituációk után a DEAC maradt higgadtabb, Thames betörése után pedig kétszámjegyűre hízott a differencia (49-39). Hiába kértek időt a vendégek lendületben, marad a Berényi-csapat, Valerio-Bodon és Tóth hatalmas zsákolása után pedig tovább nyílt az olló (61-45). A negyed utolsó két percében már csak egy-egy kosár született mindkét oldalon, így 16 pontos debreceni vezetéssel várhatták a záró felvonást a csapatok.

Érezhetően jóval felszabadultabban kosárlabdázott a DEAC, kemény védekezésükből gyors támadásokat vezettek, Drenovac zsákolása után pedig harmadik időkérését is elhasználta Krasovec (67-49). Thames duplájával húszra nőtt a különbség, mellyel hét perccel a vége előtt gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. A végjátékban újoncot is avattak a cívisvárosiak Ságodi Róbert személyében, a mindössze 17 esztendős játékos egy szép gólpasszal jelentkezett az utolsó másodpercekben, Hagins triplájával pedig kialakult a 79-59-es végeredmény. A DEAC-Tungsram számára még egy mérkőzés vár a háromhetes válogatott szünetig, szerdán Szegedre látogat a Debreceni Egyetem alakulata.

DEAC–TUNGSRAM – MVM–OSE LIONS 79-59 (21–18, 20–19, 22–10, 16–12)

Debrecen, 1150 néző. V: Kapitány, Ádám, Nagy.

DEAC: HAGINS 12/6, Thames 10, Valerio–Bodon 6, Dzseletovics 8/3, TÓTH Á. 13. Csere: DRENOVAC 21/3, Polyák 5, Aska 4, Kerpel–Fronius G.Neuwirth,  Kovács Á.Ságodi.
Vezetőedző: Berényi Sándor

OROSZLÁNY: IHRING 15/3, Carev 4, MESICEK 18/6, Burns 5, Molnár MCsere: Parrish 10/3, Ruják A. 2, Garamvölgyi 2, Tóth B. 3/3, Szabadfi.

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

Berényi Sándor: – Egész nap különös érzések kavarogtak bennem a visszatérésem kapcsán, de szerencsére jól sikerült a mérkőzés. Az első félidőben akadozott a gépezet, a fiúk talán feszültebbek voltak a kelleténél. A fordulás után volt egy jó periódusunk, amivel aztán megalapoztuk későbbi győzelmünket. Egyértelmű, hogy sok munka áll még előttünk.

Sebastjan Krasovec: – A vereség oka a rossz támadójátékban keresendő, rengeteg labdát adtunk el. A debreceniek a harmadik negyedben sok könnyű kosárral büntették meg hibáinkat, és az ebből fakadó hátrányunkat már nem tudtuk ledolgozni a hátralévő időben.

Bronzérmes a DEAC női kardcsapata a junior ob-n

Újabb bravúros győzelem!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek