Sport
2021-05-03

Előnyben a lányok

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata megnyerte a döntő harmadik összecsapását, így összesítésben 2-1-re vezet. Kosarasaink mérkőzése már nem sikerült ilyen jól, az elődöntőben kikaptak a Szolnoktól idegenben. Labdarúgóink ponttal tértek haza Szombathelyről, ugyanez nem sikerült férfi futsalosainknak. Kézilabdázóink jó sorozata megszakadt.

Kosárlabda – harminchét percig reménykedhettünk a bravúrban
Tizenöt pontos, 80-65-ös vereséget szenvedett, ezzel 1-0-s hátrányba került a DEAC férfi kosárlabdacsapata a Szolnoki Olajbányász elleni elődöntős párharcban. Kovács Adrián tanítványai kedden, saját pályájukon javíthatnak.

Jól kezdtük a találkozót, főleg védekezésben hűek tudtunk maradni az elveinkhez, és ez az eredményen is meglátszott. A második félidőben sokkal fásultabban kosárlabdáztunk, a Szolnok megtalálta azokat az opciókat, amikből eredményesek tudtak lenni, és ezeket nehezen reagáltuk le. A hajrára mentálisan leeresztettünk, és talán már a kellő energia sem volt meg bennünk, hogy fordítani tudjunk. A párharc még csak most kezdődött, a következő hazai mérkőzésen szeretnénk egyenlíteni” – értékelt Kovács Adrián vezetőedző.

Labdarúgás – újabb pontszerzés
A DEAC futballistái bizakodva várhatták a Haladás elleni vasárnapi meccset, hiszen az előző két forduló során négy egységgel gazdagodtak. Ezúttal is remekül kezdtek a mieink, a 20. percben már 2-0-ra vezettek, majd később egyenlítettek a hazaiak, de így is sikerült egy ponttal gazdagodni. Együttesünk ugyan a szezon végén búcsúzik az NB II-től, ám az utóbbi meccsein becsülettel hajtott, ennek köszönhetően már három forduló óta veretlen. A jó szériát a Pécs elleni hazai bajnokin folytathatják Székelyék, ezt a meccset jövő vasárnap rendezik a DEAC Sportcampuson.

Futsal – nagy küzdelemben győztek a lányok
Női futsalcsapatunk az NB I-es döntő harmadik felvonására készült a Tolna-Mözs ellen. Az ütközet előtt összesítésben 1-1 volt az állás, tehát nagyon fontos volt, hogy a DESOK-ban hozzuk a mérkőzést. Hatalmas volt a küzdelem, a rendes játékidő 2-2-es döntetlennel zárult és a hosszabbításban sem dőlt el a találkozó, végül a hatosoknál a mieink őrizték meg a hidegvérüket.

Úgy gondolom, nem érdemeltünk volna vereséget ezen a meccsen. Azt éreztem, hogy mi domináltunk, valamint több helyzetet alakítottunk ki. A végén a sírból jöttünk vissza, de ebből a hajrából sok erőt meríthetünk a folytatásra. Az egyenlítés után a büntetőknél már nálunk volt a lélektani előny” – fogalmazott Quirikó Vivien.

A DEAC férfi futsalosaira a szezon egyik legkeményebb meccse várt péntek este a bajnoki címre törő Haladás otthonában. A hazaiak gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, sikerült azonban felállunk és egyenlítenünk. A bravúr sajnos nem jött össze, a szombathelyiek újabb két góllal bebiztosították a mérkőzést. Sok idő nincs a kesergésre, hiszen Elek Gergő tanítványai ma 18.30-kor hazai pályán, az MVFC Berettyóújfalu elleni megyei rangadón szerezhetnek meglepetést.

Kézilabda – megszakadt a jó sorozat
Ötmeccses veretlenségi sorozattal a háta mögött utazott a DEAC az Ózdi KC otthonába, az NB I/B 10. fordulójából elhalasztott mérkőzésére. Ráadásul a borsodiakkal a Ligakupában már találkoztunk, és mindkétszer legyőztük őket, így bizakodva várhattuk az összecsapást. Ezúttal azonban együttesünk nem tudta átmenteni jó formáját, a hazaiak minden tekintetben felülmúlták a debrecenieket, és 30-19-es győzelmet arattak.

Rögbi – a Kecskemét örülhetett
A DEAC rögbicsapata vasárnap a Kecskeméti ARC együttesét látta vendégül az élvonalbeli bajnokságban. Az egyetemisták nagy küzdelemre készítették a vendégeket, de a találkozó így is 53-28-as vendégsikerrel zárult.

 

deac.hu

Megkezdődtek a Nyolckor a bárkán próbái a Csokonai Színházban

Egy DVSC – csak egy Loki van

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek