Sport
2021-01-23

Az egyik címvédő ellen tért vissza a győzelem útjára a DEAC

A Debreceni Egyetem jégkorongcsapata 4-3-ra legyőzte szombaton a Csíkszereda együttesét az Erste Ligában.

A mérkőzés első harmadában egy hazai és egy vendég gól született. A játékrész 15. percében a saját nevelésű Kozma Ferenc lövése talált utat a vendég kapuba. Érdemes emellett kiemelni Hetényi Zoltán teljesítményét is, aki (mint azt a DEAC szurkolók már megszokhatták) több nagy védést is bemutatott. Az utolsó percben azonban egyenlíteni a Csíkszereda Judd Blackwater góljával. Az első harmad után tehát 1-1-re álltak a felek.

A második harmadban hamar visszaszerezte a vezetést a hazai gárda. Az első percben Dominik Novotny szerezte meg a DEAC második gólját (2-1). Alig 3 perccel később növelni tudta előnyét a debreceni együttes. Vladislav Kuleshov talált be és alakította 3-1-re az állást. A Csíkszereda 10 perccel a harmad vége előtt Sándor Zoltán góljával közelebb került a DEAC-hoz (3-2). A hátralévő percekben inkább a Csíkszereda akarta érvényesült, de az eredmény nem változott.

Az utolsó játékrészben növelni tudta előnyét a DEAC. Jakub Izacky is gól szerzett, amivel már 4-2-re vezetett az egyetemi alakulat. Alig 2 perccel később a vendégek örülhettek gólnak. Becze Tihamér talált be Hetényi kapujába (4-3). A hajrában a Csíkszereda mindent megtett az egyenlítésért, még kapusát is lehozta, de ez is kevésnek bizonyult.

Hétfőn 20 órától érkezik Debrecenbe a másik bajnoki címvédő Ferencváros csapata, utána erdélyi túrára indul a DEAC.

További szombati eredmények az Erste Ligában:

Dunaújvárosi Acélbikák - Vasas 2-7

Titánok - Újpest 5-10

 

 

 

Győzelemmel hangolt a DEAC

Nem volt ötös

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek