Debrecen
2021-05-03

Megkezdődtek a Nyolckor a bárkán próbái a Csokonai Színházban

A Bábel Kultúripari Kisüzem és a Csokonai Színház koprodukciójában készülő előadás alkotói a színház ideiglenes próbahelyén, a Bartók teremben kezdték el a munkát.

A darab a koncert és a színház határterületét járja be. Az önállóan is teljes értékű dalok sorából álló zenei kompozíciót színházi jelenetek egészítik ki, egységet teremtve a koncert és a színház között. Az alkotók célja, hogy a koncert szórakoztató élménye mellett egy korunkra reflektáló, elgondolkodtató színházi élményt is nyújtsanak. Ehhez Ulrich Hub Nyolckor a bárkán című világhírű drámájának szövegét és maguk által írt dalszövegeket hívnak segítségül.

Ulrich Hub drámája olyan fontos és aktuális kérdésekkel foglalkozik, mint a környezetünkhöz való viszony, a bezártság és a bezártsághoz való alkalmazkodás, illetve a barátság fontossága. Teszi mindezt játékosan és sok humorral három pingvin történetén keresztül, akik csupán két jegyet kapnak Noé bárkájára. Mi lesz a barátsággal ebben a történelmi pillanatban, amikor jön az özönvíz és csak az marad életben, aki feljut a bárkára?

A Bábel Kultúripai Kisüzem egy független, kísérleti színházi alkotócsoport, tagjai Lehőcz Zsuzsa, Takács Dániel, a Csokonai Színház művészei, valamint Lovászi Edina, Somogyi Tamás. E kivételes debreceni alkalomra meghívták maguk közé Herczeg Tamást is.

Orbán Viktor: sok sikert az érettségizőknek

Előnyben a lányok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek