Sport
2021-05-03

Egy DVSC – csak egy Loki van

Sajtótájékoztatót tartott a DVSC hétfő reggel.

A klub jövője szempontjából fontos döntéseket hozott a DVSC Futball Zrt. vezetése múlt pénteken. A testület arról döntött, hogy felkéri Ábrók Zsoltot, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetőjét, hogy július elsejétől töltse be a DVSC Futball Zrt. cégvezetői pozícióját is. Mindez azt is jelenti, hogy a kézilabdában már bevált klubmodell szerint a labdarúgásban sem lesz külön ügyvezetője az akadémiát üzemeltető DLA Utánpótlás Nevelő Nonprofit Kft.-nek. Ábrók Zsolt egy személyben vezeti a két akadémia és a két felnőtt csapat ügyeit.

A klub vezetése úgy látja, hogy a változtatással megvalósítható a szakmai és gazdasági stabilitás a DVSC életében mind a kézilabda, mind a labdarúgás területén. Szabó Péter elnök szerint a központosításnak köszönhetően egy elv mentén hatékonyabbá és direktebbé válik az irányítás. Ugyanakkor költséghatékonyabb is lesz a rendszer. Két státusz megszűnik: nem lesz külön cégvezető a DVSC Futball Zrt.-ben és nem lesz külön ügyvezető a DLA Utánpótlás Nevelő Nonprofit Kft.-ben.

Szabó Péter elnök elmondta, ezzel a döntéssel gazdaságilag is stabilizálni tudjuk a csapatot. – Egy ilyen szervezeti változásnál mindig vannak kérdőjelek, de nagyon bízom benne, hogy egy egységes DVSC-t alakítunk ki. Óriási feladat lesz, de amilyen munkát végzett eddig Zsolt a kézilabdánál, azt hasznosítani tudja a labdarúgás területén is.

 

Ábrók Zsolt először megköszönte a felkérést. – Debreceniként és Loki-szurkolóként nem lehetett más döntésem, csak az, hogy elvállalom ezt a szép kihívást. Nagy a felelősség, de a cél egy olyan egységes DVSC kialakítása, amellyel versenyképesek lehetünk. Azt gondolom, e téren sokkal nagyobbak a lehetőségek. Fontos, hogy a klub olyan erőt képviseljen, amellyel versenyképesek lehetünk. Ezen dolgozunk, és mindent megteszünk a sikeresség érdekében.

A DVSC jövőjét mindkét sportágban a színvonalas utánpótlás nevelés biztosíthatja, ezért ezen a területen különösen magas az elvárás az új menedzsmenttel szemben.

A cél, hogy a DVSC kézilabda-, és labdarúgócsapata hosszú távon versenyképes legyen és gazdaságilag is megalapozza jövőjét.

A ma bejelentett változtatás egyben azt is jelenti, hogy egy közös DVSC brandet képvisel a női kézilabda és a labdarúgócsapat.

SZEMÉLYI VÁLTOZÁSOK:

DLA UTÁNPÓTLÁS NEVELŐ NONPROFIT KFT.

A kézilabda akadémián már bizonyított rendszert szeretnénk a labdarúgó akadémián is kialakítani. A közös DVSC-brand keretein belül az anyagi és emberi erőforrásokat a leghatékonyabban kívánjuk használni. Az új klubmodell szerint – hasonlóan a kézilabda csapathoz – nincs külön ügyvezetője az akadémiának, a státusz megszűnik. Makray Balázsnak köszönjük az elvégzett munkáját, továbbra is számítunk rá a DVSC Igazgatóságában.

DVSC FUTBALL ZRT.

Mivel a felnőttcsapat a klubmodell csúcsa, így nagyon fontos a labdarúgó akadémia és a felnőtt csapat kapcsolata, mind sportszakmai mind általános menedzsment szinten. Azért is volt fontos a váltás, mert így az egész rendszer egy elképzelés mentén működhet. Az új klubmodell szerint nincs külön cégvezetője a DVSC Futball Zrt.-nek, a státusz megszűnik. Róka Géza 10 évet töltött a klubnál, köszönjük az eddigi munkáját és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban!

 

dvsc.hu

Előnyben a lányok

Apró lépésekből épülő ökoszisztéma – beszélgetés Gemza Péterrel

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek