Sport
2024-01-10

Négy nap alatt három meccs

A DEAC az erdélyi csapatok otthonában lép fel a hét második felében.

Eseménydús napok elé néz a Debreceni Egyetem hokicsapata az Erste Liga küzdelmeiben, ugyanis erdélyi túra vár rá. Jégkorongozóink csütörtökön a Gyergyói HK, pénteken a Corona Brasov, vasárnap pedig a Csíkszereda vendégei lesznek. Mindhárom összecsapás 17:30-kor kezdődik.

Elsőként tehát a bajnoki címvédő Gyergyószentmiklóssal ütközik meg a fekete-fehér gárda, és az, hogy a legutóbbi aranyat a házigazdák nyerték meg, tökéletesen előrevetíti a debreceniek feladatának nehézségét. Egyelőre a hazai gárda némileg a várakozáson alul szerepel az alapszakaszban, huszonhét találkozó után a hatodik pozícióban áll 42 ponttal, hét egységgel és két hellyel megelőzve a DEAC-ot, amely egy esetleges csütörtöki győzelemmel egészen közel kerülne riválisához. A GYHK legutóbb nagy verésbe szaladt bele otthonában, a Brassó 5–0-ra győzött ellene.

A Debrecen a Budapest Jégkorong Akadémia vendége volt a múlt héten pénteken. A hajdúságiak majdnem felálltak négygólos hátrányból, ám végül 7–5-re a BJA győzött. Az utóbbi időben sokat javult Vaszjunyin Artyom együttesének játéka, bízunk benne, hogy a Gyergyó ellen mindez eredményességgel párosul majd.

Erste Liga, alapszakasz
Gyergyói HK–DEAC
csütörtök 17:30, Gyergyószentmiklósi Műjégpálya

Fiatalság

Minden eddigi rekordot megdöntöttek a magyar turisták Horvátországban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek