MegMinden
2023-11-14

GPS

(vezess.hu)

Nagyon hasznos, új funkciót kap a Waze.

A világ egyik legnépszerűbb GPS-szolgáltatása a napokban kapott egy frissítést, amely új funkciót hoz a Waze-t használók életébe.

A közúti balesetek globális problémát jelentenek, világszerte a vezető halálokok között szerepel. Európában 2021-ben több mint 19 ezren vesztették életüket az utakon, ez 6%-al több, mint a 2020-ban. Világszerte pedig évente 1,35 millióan halnak meg az utakon, naponta közel 3700-an.

Ezen szám visszaszorításának érdekében készítette el a Waze navigációt fejlesztő csapata az alkalmazás új funkcióját.

Arról már eddig is gyűjtött – és adott – infót a Waze, hol vannak az aktuális balesetek, ezeket az információkkal felvértezve pedig most új biztonsági funkcióval bővítik az alkalmazást:

mostantól ha olyan helyen autózunk, ahol rendszeresen történik baleset, a navigáció feldob egy üzentet, hogy ezen az útszakaszon fokozott óvatossággal haladjunk, nehogy mi legyünk, akik növelik a statisztikát.

A felugró üzenetet úgy dizájnolták, hogy a lehető legkevésbé vonja el a sofőr figyelmét a vezetésről. Ezen kívül az algoritmus figyeli rendszeres útvonalainkat, így az ingázás során nem figyelmeztet feleslegesen, hiszen úgyis jól ismerjük a szakaszt.

Az eredeti írást itt találja.

Dávid és Góliát

Friss impulzus

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek