MegMinden
2023-11-14

Dávid és Góliát

(kosarertek.hu)

A hosszú kulcsszavakkal legyőzhetik Góliátot a webáruház-Dávidok.

keresőoptimalizálás a kulcs ahhoz, hogy például egy műszaki termékekre profilozott, kkv méretű online webáruház olyan költséghatékonyan és eredményesen érje el a potenciális ügyfeleit, hogy felvehesse a versenyt akár a legnagyobb piaci szereplőkkel is. Ez derül ki a BP Digital felméréséből, melyben a SEO ügynökség az organikus forgalomvizsgálatra és kulcsszavas keresések elemzésére fókuszált.

Toronymagasan vezeti a keresési toplistát az elektromos roller és az okosóra az elektronikai webáruházak kulcsszavai között – derült ki az ügynökség által frissen készített  e-ker piaci esettanulmányából. Az adatok elemzése során – sok más mellett például – arra is magyarázatokat kerestek: mik az okai annak, hogy az eMAG-nak átlagosan közel ötször akkora organikus forgalma van, mint a ranglistán második Media Marktnak.

Háromezertől 6,7 millióig

Előzetesen tippelve, valószínűleg azt is csak kevesen találnák el, hogy a kereső kulcsszavak között az ‘elektromos roller’ és az ‘okosóra’ a legtöbbször előforduló szűrési kifejezés. Árulkodó az is, hogy a toplistás kulcsszavak között, e két keresőszóhoz képest alig tizednyi az érdeklődés a „smart tv” kifejezésre.  (A kulcsszavas toplista 3. helyén egyébként az ‘iPhone 14 Pro’ áll, októberben mintegy 50 ezerszer írták be a keresőbe, a top 10-be pedig a ‘vezeték nélküli fülhallgató’, a ‘robotporszívó’, a ‘tablet’ és az ‘indukciós főzőlap’ is.)

A top piaci szereplőket az organikus forgalom szerint sorba állítva szintén sokatmondó a lista. Az iparág legnagyobbja az eMAG.  Havi átlagban több mint 6,7 millió organikus látogatót tudhat magáénak a cég. Ahhoz, hogy ez a méretnagyság értelmezhető legyen, tegyük hozzá azt is, hogy az eMAG organikus látogatószáma majdnem ötszöröse a listán második helyezett Media Markténak, és bő hatszorosa a harmadik Euronicsének.

A top10-es listából kiolvasható az a fontos információ is, hogy a sor végére kerüléshez aktuálisan elegendő, ha csak valamivel több mint háromezer organikus látogató érkezik havonta a weboldalra. Így, ezzel az eredménnyel került a listára a 4kshop.hu.

Az eredeti írást itt találja.

Farkasok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek