MegMinden
2021-07-11

Sajtófotó

(deszkavizo.hu)

Hamarosan megnyitják a 39. Magyar Sajtófotó Kiállítást

A Magyar Újságírók Országos szövetsége által szervezett Magyar Sajtófotó Pályázat a fotóriporteri szakma egyik legnagyobb hazai seregszemléje, amelyre évről-évre várják a lelkes amatőr és hivatásos fotósok képeit. A beérkezett műveket aztán egy neves hazai és külföldi szakemberekből álló zsűri bírálja el, majd a díjazott alkotásokból kiállítás nyílik

. A 39. Magyar Sajtófotó Pályázatra 296 fotográfus 2515 pályaművel, összesen 7237 képpel nevezett, a díjazottak listáját pedig már áprilisban bejelentették olyan témakörökben, mint a mindennapi élet, a művészet, a sport vagy éppen a társadalomábrázolás. 

A seregszemle pályafutása azonban a nyertesek kihirdetésével nem ért véget. Július 15-én tartják meg a 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóját a Műcsarnok lépcsőin, ahol egyúttal kiosztják a MÚOSZ- és André Kertész-nagydíjakat, valamint átadják a Capa Központ által alapított Fotóriporteri Életműdíjat is az idei kitüntetettnek, Benkő Imrének.

Az eseményen beszédet fog mondani Erdei Anna immunológus, a Magyar Tudományos Akadémia főtitkárhelyettese. A tárlat – Szigeti Tamás rendezésében – augusztus 15-ig ingyenesen látogatható, a budapesti helyszín után pedig augusztusban Debrecenbe, szeptemberben Gödöllőre, majd utána Békéscsabára költözik. 

Az eredeti írást itt találja.

country

Ismét Csere Gáspár nyerte a félmaratont

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek