MegMinden
2021-07-15

Enyedi Ildikó

(papageno.hu)

Állva tapsolták meg Enyedi Ildikó filmjét Cannes-ban

Hosszan tartó tapssal jutalmazta a július 14-i díszbemutatón Enyedi Ildikó A feleségem története című filmjét a 74. Cannes-i Filmfesztivál közönsége.

A cannes-i Fesztiválpalota 2300 férőhelyes Lumiere nagytermében telt ház előtt mutatták be a hivatalos versenyprogram magyar alkotását, amely 23 művel verseng az Arany Pálmáért.

A Cannes-i Filmfesztivál hagyományainak megfelelően a világpremier előtt A feleségem története alkotói fotósok sorfala előtt vonultak fel a vörös szőnyegen, ahol Pierre Lescure, a fesztivál elnöke és Thierry Frémaux művészeti igazgató köszöntötte őket.

A teremben a már helyüket elfoglaló nézők állva köszöntötték Enyedi Ildikót és filmje külföldi színészeit, többek között a holland Gijs Nabert, a francia Louis Garrelt, az olasz Sergio Rubinit és a svájci Luna Wedlert, valamint a magyar stábot. A film francia női főszereplője, Léa Seydoux azonban nem tudott részt venni a díszbemutatón, miután a közelmúltban koronavírussal diagnosztizálták, s bár tünetmentes, a második negatív tesztjéig karanténban van Párizsban.

Az eredeti írást itt találja.

Digitális kábítószer!

Orbán: iskolakezdéskor felvehetik az oltást a fiatalok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek