Debrecen
2022-07-13

„Van három perced a természet- és a környezetvédelemre?” címmel nyílt kiállítás az Új Városházán

A Városháza Galériában nyílt kiállítás célja egyrészt, hogy az ügyet intézni érkező felnőttek gyermekei olyan interaktív játékokkal kössék le magukat, amelyekből tanulhatnak és tájékozódhatnak a természetről és környezetvédelemről. Másrészt, hogy mind az ügyfelek, mind a gyermekek betekintést nyerjenek a Hortobágyi Nemzeti Park növény- és állatvilágába.

Dr. Szekeres Antal, Debrecen Megyei Jogú Város címzetes főjegyzője a megnyitón elmondta:

,,Az önkormányzatnál nagyon sokat dolgozunk azért, hogy a minket körülvevő társadalmi környezet és az abban élő emberek megtalálják a helyüket, és Debrecen valóban egy élhető város legyen. Nagyon sokat teszünk azért, hogy a minket körülvevő társadalmi környezet mellett az épített környezet is olyan legyen, amelyre büszkék lehetünk, harmadrészt pedig fokozottan figyelünk a természeti környezetünkre. Fontos számunkra az együttműködés minden olyan szervezettel, ami tevékenyen részt vesz önkéntes alapon, vagy pedig a jogszabály erejénél fogva ebben a munkában. Éppen ezért örültünk annak, hogy a Hortobágyi Nemzeti Parkkal és a Future of Debrecennel sikerült egy új, innovatív megoldást behozni a városházára, valamint egy interaktív kiállítást is a gyerekeknek.”

„A Hortobágy egy csodás hely. Csodálatos, mert teljesen más fogalmak szerint élnek az emberek”- kezdte köszöntőjét Medgyesi Gergely Árpád, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatója. Kiemelte, hogy azért is jó ez a kiállítás a gyerekeknek, mert itt ki tudnak szakadni a hétköznapokból, meg tudják őket szólítani, le tudják tenni a telefonokat és ráébreszthetik őket arra, hogy emellett a világ mellett, van egy másik dimenzió is, mégpedig a valóság.


Lenner Ádám, a Tiszatáj Közalapítvány természetvédelmi és tájgazdálkodási menedzsere és a Future of Debrecen Zöld Munkacsoport tagja zárta a megnyitót.

,,A Future of Debrecen célul tűzte ki azt, hogy a cselekvő környezetet és a természetvédelmet megmutassuk. Beszélni valamiről, az a nulladik lépés, azzal még nem vagyunk nagyon előrébb, de hogyha cselekszünk és megmutatjuk ezt a gyakorlatban, akkor az mindenképpen jó nekünk, jó a környezet- és természetvédelemnek is. Külön öröm számunkra, hogy ti, gyerekek eljöttetek. Hiszen a ti döntésetek és választásotok fogja a jövőnket és a ti jövőtöket is meghatározni. Minél hamarabb részesültök egyfajta érzékenyítésben, annál könnyebb lesz a jövőben természetvédelemmel foglalkozók dolga” – mondta.

A kiállítás 2022. augusztus 13-ig tekinthető meg az Új Városházán. Hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra között, pénteken 8 és 12 óra között várják a gyerekeket az interaktív játékokkal.

A nyílt utcán szúrta meg ismerősét

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek