Debrecen
2022-05-04

Játszótér épült Nagymacson

Lakossági kérésre új játszótérrel fejlesztette Nagymacs városrész közösségi tereit Debrecen önkormányzata.

A helyszínen Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere elmondta, hogy minden városlakó életminőségének javítása érdekében a város vezetése kiemelten foglalkozik Debrecen kertségi és külső területeinke fejlesztéseivel is. Ebbe illeszkedik be a Nagymacson épült új játszótér is. 

A városban 90 szabványos játszóteret tartanak nyilván, melyek közül az elmúlt három évben 50-et újítottak fel, és 11 új játszótér épült, hangsúlyozta az alpolgármester, aki azt is hozzátette, hogy a város igyekszik a nagyberuházásokat is úgy megvalósítani, hogy azok a környékükön élőknek is előnyére szolgáljanak. Nagymacs közelében jelenleg is zajlik a BMW-gyár építése, és tervek között szerepel egy gyárat körbejáró út és Nagymacs közötti bekötőút építése. Ez az útkapcsolat lehetővé fogja tenni a nagymacsiak számára is az M35-ös autópálya elérését. Másrészt a bekötőút mentén kerékpárút is épül majd, mely Kismacsra jelenleg épülő kerékpárút révén biztosítani fogja azt a lehetőséget, hogy a nagymacsiak akár kerékpárral is bejuthassanak Debrecenbe. 

Katona Erzsébet önkormányzati képviselő szavai szerint a múlt év őszén egy lakossági fórumon fogalmazódott meg a nagymacsiaknak az a kérése, hogy szeretnék, ha az önkormányzat a meglévő játszóteret korszerűsítené, és amennyiben van rá lehetőség, egy másik területre helyezné át. Így került a játszótér a városrész szívébe, szép természeti környezetbe. A bruttó 18 millió forint értékű beruházás keretében a már meglévő játszóeszközöket felújították, s további öttel bővült a játékok száma, valamint egy homokozót is kialakítottak. 

A komfortosság növelése érdekében padokat, kerékpártárolót, szemétgyűjtőket helyeztek el a játszótéren. A régi játszótéren 3 kültéri fitneszeszköz is volt, melyeket a sportpályához helyeztek át. 

Nagymacson jelenleg körülbelül ezren élnek, sok kisgyermekes fiatal család, ezért is fontos, hogy minél jobb életkörülményeket nyújtson ez a városrész is. 

Főnix Diákszínpad

Nobel-díjas biokémikus kapta az uDEsia-díjat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek