Debrecen
2021-01-26

Benzinkúton torkolott durva bántalmazásba egy rossz viszony

Baseballütő és zsebkés is előkerült a verekedésben. A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azok ellen a férfiak ellen, akik közül hárman kölcsönösen ököllel és baseball ütővel támadtak egymásra, míg negyedik társuk verésre biztatta rokonát.

Az elkövetők közül ketten korábban barátok voltak, azonban a bűncselekmény elkövetését megelőző egy-két évben a kapcsolatuk megromlott és gyakran előfordult, hogy az egyik közösségi oldalon egymást veréssel fenyegették. A két férfi között lévő ellentétről a hozzátartozóik is tudtak.

A volt barátok egyike 2019. június 3-án 16 óra körüli időben Berettyóújfaluban egy benzinkúton a gépkocsija belsejét takarította, amikor észrevette, hogy haragosának fia is ott tartózkodik egy gépkocsiban. A fiatal férfi is észrevette apja haragosát, ezért odaállt autóval a közelébe és provokálta a férfit. A két férfi indulatosan összeszólalkozott, majd a fiatal vádlott elhajtott a benzinkútról, miközben telefonon tájékoztatta az édesapját a történtekről. Az apa kérte, hogy a fia maradjon a benzinkúton és hamarosan ő is oda fog menni.

Nem sokkal később megérkezett a benzinkútra az apa, valamint a fiatal vádlott apósa. A haragos viszonyban lévő két férfi hangosan szidta egymást, majd egymás fejét ütötték ököllel. Ezt látva a fiatal vádlott az apját támogatva beavatkozott a verekedésbe és ő is ököllel megütötte vádlott társát. A verekedést ez idő alatt folyamatosan szemlélő após odakiáltott a fiatalabb vádlottnak, hogy vegye ki az autóból az ütőt és azzal intézze el az apja haragosát, mert a férfinél kés van, melynek egyébként nem volt valóságalapja. Apósa biztatására a fiatal vádlott a gépkocsiból kivett egy 80 cm hosszúságú, kb. fél kilogrammos baseball ütőt, majd azzal többször apja haragosának a fejére ütött. A két férfi folyamatosan ököllel ütötte egymás fejét, illetve egyikük megrúgta a másikat hastájékon, illetve a pólóját is leszakította róla.

 

A benzinkúton gépkocsit takarító vádlott a volt barátja és fia bántalmazásának következtében olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, amelyek kapcsán fennállt a reális veszélye életveszélyes sérülés kialakulásának is. A másik férfinak 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülése keletkezett, míg a fiatalabb vádlott és apósa a cselekmény kapcsán sérülést nem szenvedett.

 

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlottak közül három ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt, melyet ketten társtettesként, egyikük pedig felbujtóként követett el, míg a negyedik vádlott ellen súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban mind a négy vádlott vonatkozásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a Debreceni Törvényszék a bűncselekmény elkövetéséhez eszközül használt baseball ütőt kobozza el. A főügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a vádlottak a törvényszék előkészítő ülésén a terhükre rótt bűncselekmény, illetve bűncselekmények elkövetését beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról.

 

 

 

police.hu

Sokaknak segít a törlesztési moratórium

Megyénkben kevesebb mint 20 új fertőzött van

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek