Debrecen
2020-12-18

Szeretet fája "kéretlenül" Debrecenben

A Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete idén karácsony másnapján már 10. alkalommal tervezte megvendégelni a nehéz sorsú embertársainkat. A járvány miatt azonban erre most nem kerülhet sor. Ugyanakkor keresték azokat a lehetőségeket, hogy miképpen tudnának mégis segíteni.


Ma délelőtt a Szeretet fáját adták át közel 50 családnak, két helyen. Az egyesület a karácsonyi adománygyűjtő akciójából vásárolta meg a kiosztott, nagyon szép fenyőket, melyeket egy nagylelkű debreceni fiatal vállalkozó házaspár,óriási kedvezménnyel biztosított számunkra.Családok mindegyike hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között él. A  Debreceni Családsegítő Szolgálat paci munkatársai a városrészben élőket, a Forrás Mentálhigiénés Központ, a Tócóskerti Lakótelepen élő rászorulókat hívta meg, a járvány miatt, fél óránként egymás után. 

– A fákat az egyesület tagjai szállították ki a két helyszínre. A gyerekeknek, akiknek mi adtuk át a fát, vittünk szaloncukrot is, s megbeszéltük, hogy maguk készítenek díszeket a fára. A családoknak ha tőlünk nem kapnak, nem jutott volna fára, hisz az élelem a fontosabb. Többen egyedül nevelik a gyerekekeket, volt olyan nagypapa aki a 4 unokájáról gondoskodik. Legtöbbjük elmondta, hogy hosszú évek után, először állíthatnak karácsonyfát, eddig erre gondolni sem mertek. "Más hangulata lesz így az ünnepnek, még akkor is, ha szegényesen élünk" mondta egy örömtől csillogó szemű nagymama – tette hozzá Juhászné Lévai Katalin, az egyesült alelnöke.

A Debreceni Nemzetközi Repülőtér is csatlakozott az adománygyűjtő akcióhoz

Járdafelújítás a debreceni Hortobágy utcán

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek