Debrecen
2020-06-22

Debrecen 2030

Az Új Főnix terv után újabb fejlesztések várhatóak a Debrecen 2030 Program során. Különösképpen fontosnak tartották a gazdaság, illetve az oktatás fejlesztését. Emellett fókuszba kerül a közlekedés is.

Papp László polgármester részletesen bemutatta a jövőben várható Debrecen 2030 programját. Mondandóját több részre szedte. Szó esett a kultúráról, a gazdaságról és a közlekedésről, oktatásról és a jólétről mindemellett a Debreceni Egyetemet is megemlítette. Hangsúlyos a város két színháza, a Latinovits, illetve a Csokonai Színház felújítása, amely az ősz folyamán kezdődik. Mindemellett komolyzenei hangverseny terem, és Természettudományi Múzeum megépítése is a program része. Gazdaság területén, új munkahely tekintetében, 2015 és 2020 között tízezer új munkahely jött létre.

Az Új Főnix terv esetében a gazdaság fejlesztése állt a középpontban, viszont Debrecen 2030  a város építésére fókuszál. Ide tartozik a hármas villamos megépítése (ami a Tocóskertet köti össze majd a Tocóvölggyel), amelyhez feltehetően Európai Uniós források szükségesek. 

A város nyugati oldalán már létrejött belső közlekedési zónák, keleti oldali folytatása várható. Két körgyűrű kialakítása várható egy belső és egy külső, amely segíti a közlekedést, illetve a város Északi részét köti össze a Délivel. Továbbá a városi bevezető utak kétszer két sávra bővítik.

Kiemeli a repülőteret, amely fontos része a programnak. Várható lesz egy új kifutópálya építése. Továbbá a város egészére kiterjedő csapadékvíz elvezető rendszer. Újabb óvodák, és bölcsődék, kollégiumok építése, illetve a meglévő oktatási rendszer bővítése, is a program része

A program első szakasza 2021-22-23. Amely során a közlekedésre fókuszálnak. 

 

Debrecenben is láthatjuk a Csíksomlyói passiót

Neves zenészek tanítanak a Gitármánia Táborban

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek