Debrecen
2021-02-05

65. alkalommal ad otthont Debrecen városa a Bocskai István Ökölvívó Emlékversenynek

A nagy hagyományú viadal idén rendhagyó körülmények között zajlik, de a presztízse továbbra is óriási. Olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok húznak kesztyűt az ötnapos tornán – jelentette be Barcsa Lajos alpolgármester és Bajkai István a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke 2021. február 5-én.

A koronavírus-járvány teljesen átírta az ökölvívók tavalyi versenynaptárát. Egy évvel ezelőtt úgy érkezett Debrecenbe 33 ország több, mint 240 sportolója, hogy az olimpiai felkészülés fontos része a Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny. A tokiói játékokat azonban elhalasztották, így idén is nagy a debreceni megmérettetés tétje. A tavalyi rekordlétszámhoz képest 2021-ben kicsit kevesebb, de így is több, mint 200 sportoló lép ringbe február 8-12. között. A járványhelyzet inkább a résztvevő országok számában érezteti hatását. Ezúttal 21 nemzet legjobb öklözői csapnak össze. A városba érkező, több mint 350 fő biztonságáról Debrecen városa és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) közösen gondoskodik.

„A sportolók, az edzők és a hivatalos személyek csak orvosi vizsgálattal és negatív teszttel léphetnek be a debreceni szállodákba. Szeparáltan, csak a sportcsarnok és a szállodák között fognak mozogni, és a ringen kívül mindenhol maszkot viselnek majd – mondta el Barcsa Lajos alpolgármester.

A hagyományokat folytatva Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosítja a sportolók, edzők, sportvezetők szállását és étkezését, a verseny helyszínét, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokot a technikai személyzettel együtt, az egyik ringet, valamint a győztesek és érmesek díjait, hollóházi porcelán serlegeket és érmeket.

Az idei Bocskain 8 férfi- és 5 női súlycsoportban zajlanak a küzdelmek. Hétfőtől szerdáig a selejtezőket bonyolítják le, csütörtökön az elődöntőkre, pénteken pedig a döntőkre kerül sor. A helyszínen nem lehetnek jelen nézők, a https://www.boxing.hu/stream-kozvetites weboldalon, illetve a MÖSZ facebook-oldalán (https://www.facebook.com/okolvivoszovetseg) követhetik élőben az eseményeket a rajongók. A döntő napot pedig az M4 Sport szintén élőben közvetíti.

„Rendkívül magas színvonalú versenyre számítunk, hiszen egykori olimpiai-, világ- és Európa-bajnoki érmesek, illetve számos olimpiai bajnokaspiráns jelenik majd meg itt. A Bocskai az egyik legfontosabb erőpróba az olimpia, illetve az olimpiai kvalifikációs versenyek előtt – fogalmazott Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

A sportvezető hozzátette: néhány sérült bokszolót kivéve a magyar válogatott teljes létszámban képviselteti magát, ringbe lép többek között a már olimpiai kvótát szerzett Gálos Roland is.

Szolnok-DVSC: jön a 30. bajnoki

Nagy mennyiségű hulladék érkezett a Tisza felső részéről

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek