Debrecen
2020-12-10

Az eddigi legnagyobb összegből valósult meg a Tanyasi Karácsony

A jótékonysági akció történetében soha nem érkezett még annyi felajánlás a Tanyasi Karácsony megszervezéséhez, mint idén. A járványhelyzet ellenére 35 támogatónak köszönhetően csaknem 4 millió forint értékű csomagot osztottak ki a Halápon és Nagycserén élőknek 2020. december 10-én.

2013-ban indította el a Zrínyi Miklós Vadásztársaság és a Debrecen-Nagycsere-Halápi Református Missziói Egyházközség a Tanyasi Karácsonyt. Az akciót idén nyolcadik alkalommal szervezték meg, és a járványhelyzet ellenére rekordösszegű felajánlás gyűlt össze: 1,3 millió forint készpénz-, illetve 2,5 millió forint természetbeni adomány (pl. 1 millió forint értékű ruha és cipő, 300 ezer forint értékű higiéniai termékek, 300 adag toros káposzta) érkezett a tanyavilágban élők megsegítésére. A pénzbeni támogatásból tartós élelmiszercsomagokat állítottak össze a szervezők, ezt egészítette ki Debrecen MJV Önkormányzata 120 élelmiszercsomaggal, melyek értéke mintegy 420 ezer forint, illetve a Magyar Református Szeretetszolgálat 60 darab szén-monoxid érzékelővel.

Ennek kapcsán Pósán László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: „Ha valami elindul és jól működik, akkor abban olyan erő van, hogy újabb és újabb támogatók állnak az ügy mellé. Nyolc év alatt egy gyermek felnő, ennyi idő alatt a Tanyasi Karácsony is naggyá vált.”

Az adományokat december 10-én osztották ki 15 egyházi, civil, illetve rendvédelmi szervezet közreműködésével. 117 helyszínen 342 rászoruló kapott ilyen módon segítséget.

Türk László önkormányzati képviselő hozzátette: „Nem az számít, hogy milyen értékben adunk, hanem, hogy mennyi szeretetet adunk ebben. Minden évben szükség van a Tanyasi Karácsony megszervezésére, de a járványhelyzet idején még fontosabb az itt élőkre való odafigyelés.”

Vb-n szerepelnek a DVSC Esport játékosai

Adománygyűjtő akcióhoz csatlakozott a Teva

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek