Debrecen
2022-06-03

Aranydiplomások a Műszaki Karon

Díszoklevél-átadó ünnepséget rendezett a Debreceni Egyetem Műszaki Kara. A rendezvényen olyan végzett hallgatók vehették át az aranydiplomájukat, akik 50 évvel ezelőtt végeztek építőgépész vagy építőipari szakon az egyetemen.

Husi Géza, a Műszaki Kar dékánja elmondta, hogy a debreceni mérnökképzés 1965-ben, illetve 1969-ben alakult meg. Nagyon fontos a kar számára, hogy olyan mérnökök kapjanak oklevelet, akik 1972-ben végeztek a Műszaki Karon, ezért ezzel a diplomával szeretnék elismerni a munkájukat.

,, Megkeressük a hallgatókat, persze nagyon nehezen találunk meg mindenkit, ezért inkább a hallgatótársak hívják fel egymás figyelmét. Majd ők beadnak egy kérvényt erre a diplomára, mert ugye nem automatikusan jár. Ezután a kar vezetésének a feladata, hogy a kérvényre írt 1-2 oldalas összefoglaló alapján elbírálja azt, hogy megkapják -e az oklevelet vagy sem.” – Husi Géza, dékán

Makkainé Hóka Éva aranydiplomás kiemelte:

,,Emlékeket ébreszt bennünk, eszünkbe juttatja azt a tényt, hogy fél évszázad elmúlt és mi mégis itt lehetünk. Örülhetünk és mesélhetünk egymásnak, megölelhetjük és szerethetjük a másikat továbbra is. Fél évszázad óriási, nagy idő, ami már eltelt. Éppen készülök a köszöntőbeszédre, amelyben azt is fogom említeni, hogy a következő ilyen alkalom az 10 év múlva lesz, ami a gyémántdiploma, azt követi újabb 10 év a vasdiploma, végül pedig a zafírdiploma.”

Makkainé Hóka Éva magasépítő szakon végzett 1972-ben és egy Bács-Kiskun megyei építőipar vállalatnál sikerült elhelyezkednie, ezután pedig egy saját céget is megalapított.

Komáromban zárjuk a szezont

Befejeződött a polgárőrök erdőtakarítási akciója

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek